PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els Premis Max nominen la coproducció de l’ENA ‘Heliceo’

L’obra competirà en la categoria de millor espectacle revelació

Per El Periòdic

Un moment de la posada en escena d’’Heliceo’.
Un moment de la posada en escena d’’Heliceo’. | ANA

L’espectacle Heliceo, concert per a sis ventiladors i un pilot sol està nominat en la categoria de millor espectacle revelació als 21 Premis Max en arts escèniques 2017-2018. L’obra és una coproducció de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA) i La Màquina de Hacer Pájaros, de l’any 2016, i va ser seleccionada entre un total de 395 espectacles, dels quals només 137 van optar a candidatura. Heliceo és una proposta dirigida per Rosa Mari H. Montoliu i Ester Nadal, a partir d’una idea d’Ernesto Monza, amb dramatúrgia de Susana Sánchez i un sol actor, Fefo Monza, i els titelles de Fabián Huertes.


La posada en escena d’Heliceo requereix un sol personatge, que transita pels diferents moviments musicals de Les quatre estacions d’Antonio Vivaldi (1678-1741), fent un recorregut a partir de l’essència musical i el batec barroc de la peça. Heliceo és per a tots els públics, ja que els més petits gaudeixen de la música de Vivaldi mentre el vent originat pels sis ventiladors dibuixa en l’aire personatges, atmosferes i jocs d’improvisació, construint escenes de gran força dramàtica i bellesa plàstica. L’obra es va estrenar a Andorra l’octubre del 2016.

Els guardons

Els premis Max de les arts escèniques van ser creats el 1998 per la Societat General d’Autors i Editors d’Espanya (SGAE), amb la finalitat de premiar i reconèixer la tasca dels professionals i la qualitat de les produccions més destacades de l’any en l’àmbit de les arts escèniques. Els guardons estan integrats per dinou categories a concurs, i els candidats, els finalistes i els guanyadors són triats per diferents jurats, i també s’atorguen tres premis especials, entre els quals el recentment creat premi del públic. Els premis s’entregaran durant el mes de juny.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT