PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El 2030 encara no s’haurà eradicat

Enguany se celebra el 136è aniversari de l’anunci del doctor Robert Koch, qui el1882 va descobrir el bacil TB

Per El Periòdic

Pacients als passadissos d’Urgències mentre esperen a ser atesos.
Pacients als passadissos d’Urgències mentre esperen a ser atesos. | MARICEL BLANCH

Segons l’Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de Salut del Govern d’Andorra, la tuberculosi segueix sent la principal infecció causant de mort a nivell mundial, amb més de 4.500 defuncions diàries.

Malgrat els importants avenços de les últimes dècades, aquesta malaltia encara és una gran amenaça per a la salut, ja que sovint segueix sent resistent als fàrmacs.
El 15 de desembre de 2016, l’Assemblea General de l’ONU va votar a favor de celebrar una reunió d’alt nivell sobre tuberculosi programada pel setembre de 2018. Aquesta serà la cinquena vegada que l’ONU convoca una trobada d’alt nivell dedicada a una qüestió sanitària i serà la reunió més important que s’hagi fet mai en matèria de tuberculosi. La declaració política tindrà el suport dels caps d’Estat i crearà la base per a la resposta futura enfront de la malaltia.

Tot i que a Europa, la tuberculosi es redueix cada any un 4,3%, aquest percentatge és insuficient per assolir l’erradicació total plantejada per l’any 2030, segons va confirmar el Centre Europeu per a la Prevenció de Malalties i Control (ECDC) i l’Oficina Regional de l’OMS per Europa.  La directora general de l’OMS per Europa, Zsuzsanna Jakab,va dir que la Comissió Europea vol ajudar els Estats membres a movilitzar els fons necessaris per a la investigació. l’accés a l’atenció mèdica preventives i l’abordatge als factors de propagació. Jakab també va explicar que el Pla d’Acció contra la Tuberculosi per a la Regió Europea de l’OMS 2016-2020 mostra que les accions dutes a terme fins ara salvaran més de tres milions de vides al continent i, per aquest motiu, s’ha de mantenir un compromís polític que garanteixi un món lliure d’aquesta malaltia a les generacions futures. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT