PUBLICITAT

Jeremic i Espot parlen del procés d'acostament a la Unió Europea

  • Els ministres volen fomentar el turisme i promoure intercanvis entre estudiants
  • Andorra analitza el reconeixement de Kosovo des de diferents perspectives
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

L'acostament a la Unió Europea per part d'Andorra i Sèrbia, i la voluntat de Sèrbia de reconèixer Kosovo mitjançant un procés de negociació i de diàleg entre les dues parts van centrar la trobada d'ahir entre el ministre d'Afers Exteriors andorrà, Xavier Espot, i el seu homòleg serbi, Vuk Jeremic. La voluntat expressada pels dos ministres, i recollida ahir en un comunicat del Govern, és estrènyer les relacions econòmiques i comercials existents. Entre els diversos temes tractats, Espot i Jeremic van parlar de promoure el turisme en els dos països i de la possibilitat d'arribar a una cooperació en l'àmbit lingüístic, ja que la Universitat de Belgrad ofereix classes de català.

Vuk Jeremic va explicar al ministre Espot la situació política al seu país i la voluntat de Sèrbia de reconèixer Kosovo mitjançant un procés de negociació i de diàleg de les dues parts implicades. Jeremic es va comprometre igualment a informar el Govern andorrà de l'estat d'aquestes negociacions davant d'un eventual reconeixement de la independència de Kosovo.

A aquest respecte, el ministre andorrà, que ja ha rebut també les visites d'altres ministres de la zona dels Balcans, com ara el d'Albània i el de Montenegro, està obtenint informació de la situació a la zona. Xavier Espot va explicar en roda de premsa que el Govern està mantenint converses amb els ministres d'Afers Exteriors dels països veïns, abans de prendre la decisió del reconeixement de Kosovo.

Durant la trobada del matí, els dos ministres també van parlar de les negociacions en curs que tenen els dos països per apropar-se a la Unió Europea --Andorra mitjançant un acord d'associació ad hoc i Sèrbia demanant la seva adhesió a la U. E.

VISITA A CASA DE LA VALL
En la seva visita al Principat, Jeremic va voler fer parada a la seu del Consell General. La delegació sèrbia va visitar Casa de la Vall i va mantenir una reunió amb el subsíndic general, Esteve López. Tal com recollia ahir l'ANA, en la reunió es va exposar el sistema de funcionament parlamentari del Consell General i la seva participació en fòrums internacionals. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT