Sanza, Bernadó i Sansa, entre els sis primers al 10K del Valls d'Andorra

• La cursa, amb arribada al Comunal, compta amb 206 inscrits, dels quals corren 182 i acaben 171

Bernadó i Sanza entren junts de la mà, ahir a l'Estadi Comunal. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Ahir es va disputar als carrers d'Andorra la Vella i Santa Coloma la cinquena edició del 10K Valls d'Andorra que organitza el CAVA amb el suport de la Federació Andorrana d'Atletisme. La cursa, que forma part del Campionat d'Andorra, va tenir protagonisme andorrà, amb Marcos Sanza (CAVA), Toni Bernadó (CAVA) i Pep Sansa (Fent Camí Mislata), 4t, 5è i 6è, respectivament, sent aquest el podi nacional. El més ràpid en la cursa va ser el jove marroquí Ilias Fifa, amb un temps de 31min 41s. En categoria femenina, l'andorrana Sílvia Felipo va guanyar sense dificultats (42min 47s).

La carrera va comptar amb 320 inscrits, dels quals 206 estaven registrats per competir a la cursa dels 10.000 metres, tot i que finalment en van sortir 182 i van acabar 171. La resta va participar en les altres tres curses de les categories inferiors que hi havia programades a l'Estadi Comunal.

Els marroquins Ilias Fifa i Driss Lakhouaja (els dos del AA Catalunya) van marcar un fort ritme d'inici que només van aguantar una desena de corredors. Després de superar el quilòmetre cinc, només el català Pol Guillen i els andorrans Sanza, Bernadó i Sansa van poder mantenir el ritme dels dos marroquins, els quals finalment es van acabar per quedar sols amb Guillen al seu costat. En l'últim moment, Filias va aconseguir imposar-se, seguit de Guillen a només 2s, i Lakhouaja, tercer a 18s. Sanza i Bernadó van entrar tot seguit amb el mateix temps de 32min 16s, mentre que Sansa va ser 6è, a 42s dels seus compatriotes.