PUBLICITAT

Comú i Sitca treballen en un pla per requalificar llocs de treball

  • Els sous d'alguns treballadors són superiors als que dicta la seva categoria
  • La corporació es compromet a pagar el GAdA 2008-2009 al novembre
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ferrer i Asensio en una roda de premsa conjunta, aquest any. Foto: ANA

El Comú d'Andorra la Vella està treballant en un pla de canvis i requalificacions de llocs de treball. Per tal d'elaborar aquesta tasca, la corporació compta amb el suport del sindicat comunal, el Sitca, que es manté en la seva voluntat d'implicar-se en tots els projectes del Comú que afectin als treballadors, tant pel que fa a temes socials com per temes econòmics.

El president del sindicat, Cristian Asensio, va explicar que aquest pla implica rebaixar la categoria d'alguns treballadors ja que "els seus sous no s'equiparaven a les tasques que estan desenvolupant". És a dir, que cobraven un import més elevat que els corresponia. Com a conseqüència es baixarà l'escala salarial dels afectats, "tot i que en cap cas es tocarà el seu sou", va explicar Asensio.

Però aquesta no és la única tasca conjunta en la qual la corporació comunal i el sindicat treballen. Asensio va explicar que ja tenen a les seves mans el primer esborrany del Codi de procediment disciplinari, que ha elaborat el Govern i que ara el Sitca està revistant. Aquest reglament determina com han de ser els processos per determinar si s'han produït faltes disciplinàries, així com regula el tractament d'obertura d'expedients, entre d'altres aspectes. D'altra banda, està a punt de veure la llum el nou Reglament de Compensacions, que tracta temes com les dietes, les primes i les hores extres dels treballadors.

Tota aquesta gestió elaborada entre les dues parts és fruit del protocol de col.laboració signat el mes d'abril entre el Comú i el Sitca, per tal de determinar en quins aspectes comunals pot intervenir i participar el sindicat. Des de llavors "hi ha bona predisposició comunal i les relacions són bones", va assegurar Asensio.

EL GADA, AL NOVEMBRE
Un dels punts que van motivar a la signatura del protocol és el del sistema de gestió de l'acompliment (GAdA). L'acord arribat entre el Comú i els treballadors, després d'un seguit de negociacions i de votacions entre els afiliats, és que la corporació pagaria 18 dels 24 mesos corresponens als anys 2008 i 2009. El Comú, però, encara no ha pagat als treballadors, al.legant que encara no han fet el càlcul exacte de l'import. Tot i això, i durant la darrera reunió mantinguda entre la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i el Sitca, el passat 28 de setembre, la corporació es va comprometre a pagar l'acompliment com a molt tard a finals de novembre.

Actualment el GAdA del 2010 i dels anys posteriors està congelat degut a les mesures de contenció econòmica de la corporació comunal. Es treballa, però, en un nou reglament en el qual també s'hi està implicant el Sitca, que representa al voltant de 400 treballadors.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT