El MoraBanc aconsegueix la quarta victòria seguida (88-81)

Els de Joan Peñarroya s'imposen als de Carles Duran en un duel d'alternatives

El verd i negre Birgander controla la pilota en presència de Diagne.
El verd i negre Birgander controla la pilota en presència de Diagne. | EFE / FERNANDO GALINDO

El Morabanc Andorra va aconseguir aquest dissabte la seva quarta victòria consecutiva a la Lliga Endesa (88-81) i, alhora, va aprofundir en la crisi del Divina Assegurances Joventut, que acumula  nou derrotes seguides.

Els de Joan Peñarroya es van imposar als de Carles Duran en un duel d'alternatives que van decidir els instants finals.

El Joventut no va jugar bé les últimes possessions i ho va pagar car davant un Andorra en què van brillar els seus exteriors, amb Jelinek com a màxim anotador amb 21 punts.

El primer quart va ser d'alternatives, amb un Joventut inspirat en atac, liderat per Laprovittola i que va ser capaç de marxar vuit punts amunt (10-18).

Al MoraBanc li costava ajustar la defensa, però ho va resoldre en el tram final del període, amb l'entrada de la segona unitat i davant un rival massa poc fiable enrere i que va concedir massa penetracions fàcils.

Amb un parcial de 12-0 el MoraBanc va prendre el comandament (22-18) i va acabar per davant el primer quart (25-22).

Dos triples seguits van donar ales al Joventut en l'inici del segon capítol. Els dos equips patien en defensa i, mentre per al Joventut apareixia el poder de Jordan sota els cèrcols, a l'Andorra responia Blazic penetrant.

Cap dels equips aconseguia desenganxar-se en el marcador ni tenir el control del joc. Al descans, diferència mínima per als visitants (40-41).

No van canviar les coses en el tercer quart. El Joventut es va plantar sis amunt 50-56, però l'Andorra va respondre amb la batuta i els punts de Jaime Fernández per al 57-56.

L'equip que ajustés la defensa i guanyés intensitat enrere tenia moltes possibilitats d'emportar-se un duel sense massa control. El parcial va seguir fins al 63-56 i el va trencar una cistella de Dimitrijevic per als de Badalona. Els deu últims minuts arrencaven amb un 67-61.

El Morabanc es va anar a dalt amb un triple d'Albicy (70-62), però el Joventut també va respondre des de la llarga distància.

El partit es va haver de parar per una mala caiguda de Diagne amb falta de Jordan en la lluita pel rebot. El senegalès se'n va anar en llitera de la pista.

La igualtat es va mantenir fins a la recta final. Un dos més un de Jaime Fernández situava l'Andorra quatre amunt, però responia Richard amb un triple (78-77).

A menys de dos minuts l'Andorra va arribar sis amunt després d'un triple de Jelinek. El Joventut ho començava a tenir complicat. I una pèrdua de Laprovittola encara l'hi va posar més difícil. L'equip de Badalona no va saber jugar els últims atacs i l'Andorra es va emportar el partit amb més comoditat de la qual es podia suposar.