PUBLICITAT

No era greu; ni tan sols falta

  • El Consorci rectifica i pacta amb Metayer una rescissió de mutu acord del contracte
  • La quitança es firma dilluns i inclou una indemnització per a l'exdirectora
A. L.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cantors i excantors amb cartells en suport a Metayer, en la concentració de dimecres a Casa de la Vall. Foto: TONY LARA

El cas Metayer, que amenaça de convertir-se en el Waterloo socialdemòcrata, va donar ahir un gir tan radical com inesperat en arribar les dues parts en litigi --el Consorci dels Petits Cantors i l'exdirectora del cor, Catherine Metayer-- a un acord amistós per rescindir de mutu acord la relació contractual que els unia des del 1993. Segons va confirmar l'advocat que la representa, Francesc Badia, Metayer rebrà la compensació de 25 dies per any treballat que estableix l'article 90 del codi de relacions laborals per al comiat no causal, així com l'equivalent als 90 dies de preavís legal. Tenint en compte que la relació es remunta al 1993, la indemnització total comportarà l'abonament de 15 mensualitats, el màxim permès per la llei.

L'acord es firmarà dilluns, i posteriorment l'exdirectora compareixerà en roda de premsa. En qualsevol cas, els termes del conveni deixen en evidència tant el Consorci com, especialment, la presidenta del seu consell rector, la ministra de Cultura, Susanna Vela, que dimecres va repetir insistentment a la sessió de control del Govern que la destitució fulminant de Metayer s'havia produït per una falta molt greu tipificada a l'article 104 del codi, i que l'afer es dirimiria finalment a la Batllia. Segons Vela, el Consorci havia pres "l'única decisió possible" --l'acomiadament disciplinari de m'exdirectora-- davant de les evidències de què disposaven. Tal com va matisar ahir Badia --i com auguraven els dos centenars de manifestants que dimecres es van concentrar a la Casa de la Vall per mostrar-li públicament el seu suport-- la rescissió de mutu acord del contracte significa "a la pràctica" el reconeixement, per part del Consorci, "que la meva representada no havia comès cap falta greu i que, per tant, no hi havia causa per a un comiat disciplinari".

REPARACIÓ MORAL El cert és que, seguint aquesta lògica --que entronca amb el "sentit comú" que reclamava dimecres la ministra--, Metayer hauria de ser ara restituïda en el càrrec. Una possibilitat que el mateix Badia va descartar perquè, diu, "després dels esdeveniments d'aquests últims dies és obvi que s'ha trencat la confiança mútua. Per tornar a dirigir el Cor, la meva representada hauria de tenir la confiança del Consorci. I al revés. Aquesta confiança, avui no existeix". Pel que fa a la reparació moral de Metayer --a qui es va acusar infundadament, segons es desprèn de l'acord, d'haver comès una falta molt greu-- Badia la considera implícita en un acord que reconeix que el Consorci havia actuat equivocadament. El conveni, que es va començar a gestar dijous i que es va tancar ahir al matí, es firmarà finalment dilluns. Si no hi ha cap sorpresa d'última hora, és clar.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT