PUBLICITAT

Andorra s'adhereix al conveni marc sobre el canvi climàtic

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gasos contaminants. Foto: TONY LARA

El Govern va anunciar ahir l'acord definitiu d'adhesió al conveni marc sobre el canvi climàtic. L'acord internacional va ser adoptat a Nova York el 9 de maig de 1992, i té com a objectiu estabilitzar les concentracions de gasos amb efecte hivernacle a l'atmosfera.

En la seva intervenció a les Nacions Unides el dilluns passat, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ja va manifestar que la ratificació del Principat a aquest conveni seria imminent. Amb tot, però, es tracta d'un treball que ja s'havia iniciat al desembre de l'any passat durant la Cimera sobre el canvi climàtic celebrada a Copenhaguen.

Partint d'aquesta línia de treball centrada en reduir les emissions de gasos a l'atmosfera, l'Executiu ha posat en marxa la campanya NO2, FRENA'L, una iniciativa que s'allargarà fins al 31 de març de l'any vinent, coincidint amb el període durant el qual es registren els nivells més elevats de diòxid de nitrogen. Aquesta campanya consisteix en informar a la població, mitjançant els panells de mobilitat viària, sobre les mesures que els conductors poden adoptar per contribuir en la reducció de la contaminació per diòxid de nitrogen.

Respecte als nivells de qualitat de l'aire pel diòxid de nitrogen (NO2) a les zones urbanes i properes al trànsit d'Andorra, es respecta el límit normatiu a tot el país, segons va informar el Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT