PUBLICITAT

La col.lecta de sang de la tardor suma 421 donacions

E. A. C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Diverses persones donen sang a la seu de la Creu Roja, fa uns dies. Foto: TONY LARA

La col.lecta de sang de la Creu Roja per a aquesta tardor va finalitzar ahir havent rebut un total de 421 donacions que, afegides a les 463 de la campanya de primavera, en sumen un total de 884 per a aquest any. Aquesta xifra és lleugerament superior a la del 2009, quan es van fer 866 donacions de sang, i des de la Creu Roja hi ha satisfacció perquè "com a mínim, la xifra es va mantenint", tal com va manifestar en declaracions a EL PERIÒDIC D'ANDORRA la directora de la Creu Roja andorrana, Isabel Castelao.

Castelao va reconèixer que seria positiu si hi haguessin més donacions, tenint en compte que la sang sempre és necessària. En qualsevol cas, la responsable de l'entitat es va mostrar satisfeta perquè la xifra és superior a la que es va registrar l'any passat i també està una mica per sobre de la mitjana anual, xifrada en 825 donacions.

Encara que l'ideal seria "duplicar" la xifra, per a Castelao és important que les donacions no vagin a la baixa. Igualment, la directora de la Creu Roja andorrana va remarcar que estan en espera de com es concreta finalment l'acord entre el Ministeri de Salut del Govern d'Andorra i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que ha de possibilitar noves donacions. En el cas d'aquestes donacions, no hi haurà restriccions per a les persones homosexuals.

Les parròquies on hi ha hagut més donants són Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, ja que són els nuclis amb més població i, a més, són els llocs on s'han fet extraccions durant més temps. No obstant això, i com ja és habitual, la campanya s'ha anat desplaçant a totes les parròquies al llarg de la setmana per arribar a altres nuclis de població i donants potencials.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT