PUBLICITAT

Pere Joan Tomàs és investit cònsol honorari de Rússia

  • L'exambaixador atendrà ara les necessitats dels ciutadans russos
  • L'acte d'investidura va anar a càrrec de l'ambaixador rus Alexander Kuznetsov
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra, Tomàs saluda el ministre Espot, ahir. Foto: TONY LARA

El primer ambaixador que va tenir Andorra a Rússia, Pere Joan Tomàs, va ser investit ahir cònsol honorari d'aquell país al Principat. Tomàs va rebre les credencials per exercir el càrrec de mans de l'ambaixador rus, Alexander Kuznetsov. A l'acte, que va tenir lloc a l'hotel Husa Centric d'Andorra la Vella, també hi va ser present el ministre d'Afers Exteriors, Xavier Espot, a més de diversos càrrecs polítics i personalitats de la comunitat russa a Andorra.

"Ser cònsol honorari és el càrrec diplomàtic més bonic i respectable, ja que es tracta d'una persona que assumeix la missió d'ajudar a estrènyer els vincles entre dos països, des de la lleialtat al seu propi país". Amb aquestes paraules, el cònsol Kuznetsov es va referir al càrrec que des d'ahir ostenta l'empresari Pere Joan Tomàs.

En el discurs de presa de possessió, Tomàs va recordar que el seu primer viatge a Rússia es remunta a l'any 1994, moment en què va quedar "fascinat" per aquell país amb un "atractiu especial". A partir d'aquella data, Tomàs tornar a Rússia en diverses ocasions i hi va fer visites puntuals, algunes d'elles de negocis. L'any 2006, Pere Joan Tomàs va ser nomenat ambaixador d'Andorra a Rússia, càrrec que va ocupar fins l'any passat.

FACILITAR L'ESTADA
La missió principal del cònsol honorari de Rússia, tal com va explicar el mateix Pere Joan Tomàs en declaracions posterior a l'acte d'investidura, és "defensar els interessos dels ciutadans russos mentre són a Andorra". Això vol dir, més concretament, defensar els interessos del centenar de ciutadans russos que viuen a Andorra, però també dels turistes que visiten cada any el Principat --al voltant dels 11.000 russos, que vénen sobretot durant la temporada d'esquí.

Fins ara, el que tenien més a prop els ciutadans russos per resoldre possibles problemes era el Consolat de la Federació de Rússia a Barcelona. "És molt útil que hi hagi una persona aquí que pugui resoldre qualsevol problema que pugui sorgir", va afirmar Tomàs.

Més enllà d'aquesta tasca, Tomàs vol treballar per afavorir intercanvis culturals, socials i comercials, a banda dels intercanvis turístics que ja existeixen. El cònsol també estarà a disposició dels andorrans que vulguin informació sobre Rússia.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT