PUBLICITAT

Vallnord formalitza el nou model amb consens unànime

  • Minories i majories comunals aproven la gestió separada com a via per reduir pèrdues
  • Emap i Secnoa pujaran les tarifes dels forfets de temporada dels residents
CLARA GARNICA
LA MASSANA / ORDINO

Periodic
Esquiadors a l'estació de Pal. Foto: TONY LARA

Han calgut mesos de reunions, intents de consens i plans de viabilitat, però finalment ahir es va donar el tret de sortida al nou model de gestió de Vallnord. Un nou model que implica tornar a la situació de fa dos anys, és a dir, Emap i Secnoa gestionaran el seu propi pressupost, mentre que Vallnord es responsabilitza de la política comercial. D'aquesta manera desapareixen els tan conflictius canons, prèviament establerts i que les dues societats havien de donar anualment a Vallnord.

L'acord té el consens unànime de tots els implicats, o almenys això es desprèn dels dos consells de comú celebrats ahir a la Massana i a Ordino. Majories i minories comunals van celebrar el nou pla de gestió, que ha de permetre canviar el rumb econòmic del domini: "els mals resultats obtinguts ens han obligat a canviar el model", va manifestar el cònsol de la Massana, Josep Maria Camp, que també va reconèixer que l'antic pla tenia "debilitats jurídiques". Amb tot, però, no s'han modificat els estatuts del domini esquiable.

El mandatari massanenc va valorar la nova gestió com un pas cara un forfet conjunt entre Grandvalira i Vallnord. "Amb la nova fórmula ens alineem amb el model de Grandvalira, per poder treballar amb la possibilitat de realitzar un forfet nacional", va manifestar. Per la seva part la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudi, també va mostrar-se partidària de qualsevol tipus de gestió conjunta, "tot el que sigui unir esforços en èpoques complicades és positiu, cal vendre Andorra d'una forma global".

El nou pla de gestió signat ahir entrarà en vigor el dia 1 de desembre i no té data de caducitat. Segons Camp, "els nostres clients no percebran cap canvi". Tampoc els treballadors, ja que tant el cònsol massanenc com la cònsol d'Ordino van assegurar ahir que no es produiran nous acomiadaments ni moviments a les plantilles d'Emap, Secnoa i Vallnord.

PUJADA DE TARIFES Però els clients de Vallnord sí que notaran un canvi, almenys pels que fa a les tarifes. Secnoa va confirmar ahir que el preu del forfet de temporada per als residents pujarà deu euros, mentre que el preu genèric de temporada costarà 15 euros més. Emap també va confirmar ahir un increment de les seves tarifes en el forfet pels residents.

A partir d'aquí, caldrà veure com afecta la pujada i com evoluciona el nou projecte de gestió del domini de les Valls del Nord un cop s'iniciï la temporada. Les dues societats s'han fixat l'objectiu d'estar oberts pel pont de la Puríssima, la primera setmana de desembre, tot i que en funció de les nevades no descarten obrir abans. La Fira d'Andorra, que se celebra aquest mes, marcarà l'inici de les vendes dels forfet de temporada. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT