PUBLICITAT

ApC aplana el camí per a la sortida de les forces crítiques

  • La fi de la fórmula de partits integrats deixarà RD i S21 fora de l'estructura central
  • El nucli dur impulsa el canvi, que podria neutralitzar una imminent trencadissa
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els president del grup parlamentari d'ApC, Eusebi Nomen. Foto: TONY LARA

Si Renovació Democràtica (RD) o Segle 21 de Sant Julià (S21), els dos partits parroquials més crítics amb les decisions d'ApC i proclius a una entesa amb els socialdemòcrates, decideixen marxar de la plataforma, ara el trauma serà menor.

Ahir, ApC va iniciar el camí per abandonar la fórmula de partits integrats i passar a estar formada per afiliats a títol individual i, evidentment, adscrits a una de les formacions que aglutina la plataforma. Eusebi Nomen va qualificar aquest pas com a "la reformulació dels òrgans de gestió per tal de tenir una estructura més àgil i adaptada a la realitat actual", un panorama que "ha canviat" respecte el plantejat inicialment "amb una estructura de tres consellers i amb una legislatura a quatre anys". La sortida d'Óscar Encuentra --RD-- ha estat el detonant d'aquesta modificació interna que, davant una imminent trencadissa, permetrà que ApC, mantenint l'estructura de plataforma, tiri endavant amb més facilitat.

Segons diverses fonts presents a la reunió, ahir es va escollir una comissió de tres persones, a les quals se'ls va encarregar la designació d'una junta executiva d'entre set i nou representants per tal que, dimecres vinent, es pugui formalitzar el canvi. Els tres consellers d'ApC haurien demanat no ser dins aquesta junta, mentre que la presència de membres d'RD i S21 és un dels principals interrogants.

EN CLAU NACIONAL
Altre dels fets que es van constatar ahir va ser la demanda explícita d'una junta que operi amb una perspectiva nacional, per sobre de reivindicacions formulades en clau més parroquial. Aquest gest, un clar missatge cap a les dues formacions crítiques, podria acabar sent determinant si des d'RD i S21 no es confia en què les assembles mensuals siguin suficients per reivindicar millores territorials. Davant la possibilitat que els escaldencs i lauredians incrementin la seva incomoditat fins el punt de marxar d'ApC, es van llençar missatges als representants de totes dues formacions deixant clar que no s'està fent fora ningú, però que tothom és lliure d'escollir, segons les fonts.

Si bé no és una expulsió directa, la nova fórmula que aviat s'implementarà derivarà en una orientació més fèrria en oposició a Jaume Bartumeu i una major flexibilitat per preparar uns comicis avançats sense la companyia de S21 i RD.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT