PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un pres al·lega que 1.600 grams de droga eren de consum propi

L’acusat de tràfic, que fa 11 mesos que és a la presó, té 56 anys i no tenia antecedents

Una de les sales de tribunals.
Una de les sales de tribunals. | TONY LARA

El Tribunal Superior va celebrar ahir una vista en què un sentenciat per tràfic de drogues va demanar que se li retiri la pena de presó ferma de dos anys que va imposar Corts el 12 d’octubre d’aquest any, així com el decomís del seu vehicle. El pres és un resident a andorra des de fa més de 33 anys i va al·legar que la droga era per consum propi, que té fills i néts al principat, que ha treballat a quatre països diferents al llarg de la seva vida i que mai abans havia tingut antecedents penals de cap tipus. Per això, va demanar al magistrat «poder tornar a casa per Nadal». Corts va considerar provat durant el judici que l’home de 56 anys va introduir al país 1.680 grams de marihuana des d’Espanya a canvi de 600 euros. La defensa va recordar, a favor del seu client, que «mai es va trobar cap balança de precisió o comunicació inculpatòria que provessin la distribució de la droga». Per això va demanar que se li retiri la presó ferma que encara té pendent, a canvi dels 11 mesos que ja ha complert a presó. Per a la recuperació del vehicle, l’advocat del sentenciat va explicar que és bona part de l’estalvi que la família del seu client i que, quan surti de la presó, és necessari per a la reinserció laboral del portuguès establert al Principat. 
El fiscal, en canvi, va considerar que «la sentència de Corts va ser prou clara i concisa. Entenem que la pena és proporcionada als fets de l’aute». També va considerar que la quantitat trobada al domicili del pres estava «evidentment destinada al tràfic i no al consum esporàdic d’un porro cada 15 dies com va declara a les autes l’aleshores acusat». Respecte del vehicle, va recordar que la llei estableix que les eines utilitzades per a cometre el delicte han de ser decomissades i que en aquest cas el cotxe va ser clau per desplaçar-se a la Seu d’Urgell a recollir marihuana i introduir-la al país. 


De la mateixa manera, el fiscal va recordar com el sentenciat va dir durant la investigació que per a realitzar l’operació necessitaven un vehicle de matrícula andorrana, com el seu. Per tant, assegura, «hi va haver premeditació del delicte i en cap cas es tracta de només consum com es vol fer creure, aquesta persona coneixia que ell era un instrument del tràfic». 
La jurisprudència tampoc juga a favor del recurs de l’home que demana sortir de la presó, ja que sempre que es decomissen quantitats superiors a 500 grams es considra tràfic. El pres també va explicar que la seva família necessita el suport econòmic del sou que ara no pot aportar i que la seva mare està molt malalta a Portugal i no pot anar a veure-la. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT