PUBLICITAT

Forné aposta perquè el PLA accepti canviar el nom i els estatuts pels del PRA

  • "És la manera més lògica perquè som els mateixos, amb gent nova", afirma
  • L'excap de Govern lloa la manera de fer política de Nomen
29092010_forne
L'excap de Govern liberal, Marc Forné.. Foto: JOSE BLANCO
L'excap de Govern, Marc Forné, aposta per l'adopció dels estatuts reformistes que es van aprovar i per la denominació de Partit Reformista d'Andorra per la nova formació que s'està creant. En aquest sentit, Forné creu que el Partit Liberal hauria d'acceptar en congrés canviar el nom i els estatuts per tenir una continuïtat ja que "ha fet coses molt importants pel país". Per l'excap de Govern aquesta és "la manera més lògica perquè som els mateixos", amb gent nova, i "amb ideologia liberal i reformista", i ha afegit que tenir dos partits de la mateixa ideologia és "absurd", a més de facilitar la feina als socialistes. Forné ha fet aquestes declaracions en el decurs d'una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA.
Forné creu que els reformistes haurien de fer uns estatuts per presentar als liberals, de manera que, un cop adoptats, es produís una fusió automàtica. Així, el nou Partit Reformista assumiria l'actiu i el passiu del PLA i a canvi, hi hauria una aportació de gent nova que s'uniria al projecte reformista, un cop deixades enrere les sigles del PLA. Pel que fa al paper de l'oposició al Consell General, Forné ha qualificat a Eusebi Nomen com a "pedra tirada en una bassa que de vegades estava massa quieta" i ha afegit que fa molta falta una persona com ell al Parlament andorrà. En aquest sentit, només ha lamentat que no hi hagi més bona entesa entre ApC i CR tot i que creu que pot produir-se en un futur "comptant amb persones de vàlua com Eusebi Nomen, Josep Maria Bringué i Carles Ensenyat".

Forné ha criticat "el protagonisme i el culte a la personalitat desfermat del Jaume Bartumeu", i ha afegit que aquesta no és manera de fer les coses. Igualment s'ha mostrat sorprès pels insults de Bartumeu a Mònica Bonell i Martí Rafel, i ha constatat que "hi ha uns nervis i una crispació excessiva perquè sembla que no es pot portar la contrària al líder".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT