PUBLICITAT

L'USdA demana eleccions anticipades per acabar amb l'agonia

  • Ubach dóna un suport crític als socialdemòcrates, com a única força que encarna la voluntat de canvi
  • El sindicat denuncia que continuen les males pràctiques empresarials en matèria laboral
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


28092010_ubach
El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, en una imatge d'arxiu Foto: ONA MORANTE
El secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Gabriel Ubach, és partidari d'anar a eleccions anticipades 'per acabar amb l'agonia constant' que suposa el bloqueig institucional. Ubach ha afegit que en aquest supòsit, mantindrien el suport al Partit Socialdemòcrata perquè tot i que no estan completament satisfets amb el Govern, considera que la voluntat de canvi hi és però el projecte no s'ha pogut desenvolupar per culpa del bloqueig que viu el Consell General. Tot i defensar uns comicis avançats, el líder sindical considera que l'ideal hagués estat poder aprovar abans de les eleccions tant les lleis laborals i sindicals com la reforma fiscal, un fet que veu difícil vistes les tensions que hi ha entre els partits.
L'USdA ha demanat aquest dimarts que es convoquin eleccions anticipades per tal que surti una majoria, sigui la que sigui, que tingui clar cap a on ha d'anar el país i que canviï la manera d'entendre el Consell General. Gabriel Ubach s'ha mostrat escèptic davant l'última oferta de formar un govern d'unitat, ja que considera que 'no es pot parlar de govern d'unitat i després veure l'últim Consell General', que ha qualificat de combat a tres bandes. En aquest sentit, ha criticat que no s'aprovés la construcció del nou edifici del COEX que evitarà pagar un lloguer de gairebé 50.000 euros, i que 'després es parli d'austeritat a l'Administració General'.

Tot i que el sindicat no es mostra gens confiat en què la reforma de les lleis laborals i sindicals pugui estar enllestida abans de les eleccions anticipades, Ubach ha dit que estan a l'espera que els presentin el resultat del treball que han estat portant a terme els consellers del PS i d'ApC. El secretari general de l'USdA ha indicat que el canvi que s'ha produït entre Òscar Encuentra i Carles Ensenyat no ha de suposar cap problema, i que el nou conseller ja li ha expressat que la seva voluntat també és que hi hagi un canvi. Ubach ha afegit que la voluntat de l'USdA és que les noves lleis permetin als sindicats fer la seva feina, i que el principal impediment és l'acomiadament lliure.

En aquest sentit, Gabriel Ubach ha aprofitat per denunciar que cada cop hi ha més empreses que fan servir la fórmula dels acomiadaments disciplinaris per evitar pagar les indemnitzacions als treballadors acomiadats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT