PUBLICITAT

El Consorci destitueix Metayer com a directora dels Petits Cantors

  • Vela va notificar-li ahir la decisió d'acomiadament a la popular musicòloga
  • Els pares dels cantaires preparen una protesta davant la Casa de la Vall
M. RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El cor dels Petits Cantors, en una actuació de la Diada de Meritxell. Foto: TONY LARA

La ministra d'Educació i Cultura, Susanna Vela, va reunir-se ahir amb la directora del Cor Nacional dels Petits Cantors d'Andorra, Catherine Metayer, per comunicar-li la seva destitució. Els motius d'aquesta decisió es podrien fer públics avui, tot i que, tal i com va apuntar l'ANA, aquests podrien passar per l'ingrés de 500 euros per una actuació privada de set nois a unes noces d'or el passat 4 de setembre a Canillo. D'aquest import, 50 euros haurien anat destinats al pagament del pianista, mentre que les fonts d'agència apunten a què la resta dels diners s'hauria dipositat convenientment a la caixa comptable. Aquesta versió contrasta amb la del Consorci, que mantindria que no va ser informat del concert ni de l'ingrés, segons va saber aquest rotatiu.

Mentre que per part del Govern no es va fer cap comunicació d'aquest fet, per part del Comú d'Encamp, que també es troba dins el Consorci, el Cònsol, Miquel Alís, va manifestar que subscriurà tot allò que Vela comuniqui. Dins el Consorci hi ha, a més del Govern i el Comú, l'església de Santa Eulàlia d'Encamp.

El Consell Rector del Consorci del cor va notificar al matí a Metayer el seu acomiadament, segons van informar en un comunicat. La decisió es va acordar "divendres passat en reunió extraordinària a Encamp". A partir d'ara, "amb l'objectiu de treballar per un projecte integrador en la formació del cant coral dels infants, el Consorci es reunirà amb els pares dels cantaires aquesta setmana per explicar-los el nou projecte".

SILENCI I EXPECTACIÓ
Tots els actors implicats en aquesta decisió, que tindrà de ben segur una important rellevància pel cor pel fet que Metayer ha d'abandonar les seves funcions --molts argumenten que el grup ha donat un salt qualitatiu sota la seva direcció-- van guardar ahir silenci, a l'espera que el Govern es pronunciï. Des de la secretaria del cor també van declinar fer declaracions. El fet és que totes les parts consultades van coincidir en assenyalar que les acusacions que han comportat la sortida de Metayer del Cor són prou significatives com per fer declaracions agosarades.

ELS PARES LI DONARAN SUPORT
Bona part dels pares dels alumnes del cor preparen per demà un acte de suport a Metayer davant la Casa de la Vall. De fet, la sorpresa entre tots els que coneixen la directora és la nota predominant. De moment, els assajos de dimecres i divendres d'aquesta setmana han quedat anul.lats, tot i que el Consell Rector del Consorci comunicarà aviat als pares "com s'assegurarà la continuïtat". La protesta dels pares va prendre ressò a través d'un convocatòria a la xarxa social Facebook. A la pàgina, s'afirmava: "Volem fer una protesta pel acomiadament de Catherine per part del Consorci (no marxa de forma voluntària). És per això que ens estem ficant en contacte amb tot aquell que és o ha sigut petit cantor o amic per reunir-nos dimecres a les 16.30 a la Casa de la Vall". A més, es diu que "a tots aquells que vinguin els hi explicarem mes extensament els motius d'aquest acomiadament", tot i que alguns ja apuntaven a una presumpta apropiació de diners com als motius esgrimits pel Govern.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT