PUBLICITAT

Banco Espirito Santo veu al país una "eventual oportunitat"

  • L'entitat assenyala que el Principat està a l'agenda de possibles vies de negoci
  • Els clients de totes dues entitats no pagaran comissions per les transferències
M. RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'ambaixador portuguès, Mario Damas Nunes, seguit per Manel Cerqueda i Joao Lima, ahir al vespre. Foto: TONY LARA

Andbanc i Banco Espirito Santo van signar ahir un conveni de col.laboració que donarà un millor servei als residents lusitans al Principat, un acte que el director del Departament de Residents a l'Estranger de Portugal, Joao Lima, va aprofitar per anunciar que Andorra "pot ser eventualment una oportunitat". D'aquesta manera, el banc va mostrar el seu interès per explorar les vies de negoci al país, de la mateixa manera que actualment està fent amb d'altres jurisdiccions com ara Moçambic, segons va explicar el representant lusità, que no va poder avançar més detalls d'aquesta opció.

El principal benefici per a la comunitat lusitana del protocol entre Andbanc i Banco Espirito Santo és la realització de transferències bancàries entre Andorra i Portugal, i també en sentit invers, sense pagar cap tipus de comissió. Per tal de beneficiar-se d'aquesta iniciativa, però, cal que els clients tinguin un compte a totes dues entitats bancàries. Lima va clarificar que aquest protocol no inclou cap tipus de clàusula per "entrar directament" a Andorra, tot i que sí va il.lustrar que el conveni suposa una confirmació de l'interès pel Principat.

El president d'Andbanc, Manel Cerqueda, va explicar que la intenció del protocol és que aquest "es pugui desenvolupar i també incrementar amb el temps", fent referència a l'alt volum de clients portuguesos que poden interessar-se pels nous serveis. Cerqueda va concretar que el següent pas serà "oferir cada vegada més avantatges per a les transaccions i els contractes financers".

Els contactes entre Andbanc i Banco Espirito Santo van iniciar-se fa un any i mig, segons va explicar el president d'Andbanc, tot i que les negociacions van intensificar-se durant els últims mesos, donant com a resultat el conveni que ahir se signava al Centre de Negoci de l'entitat, a Escaldes-Engordany.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT