PUBLICITAT

La UB cobra per error el doble en la matrícula dels estudiants andorrans

  • L'actuació del centre va en contra del conveni trilateral, en vigor des del 2001
  • Educació demana als afectats que es posin en contacte amb la universitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Estudiants de la UB realitzen una prova. Foto: ALBERT BERTRAN

L'aplicació errònia de l'increment del preu de la matrícula pel curs 2010-2011 per estudiar a la Universitat de Barcelona ha afectat els estudiants provinents del Principat. Concretament, alumnes andorrans han pagat el doble del cost real de la matrícula genèrica, la que paguen els estudiants espanyols.

El motiu d'aquest increment del preu per a estudiar al centre universitari català és l'aplicació de la nova normativa acadèmica i econòmica del centre per a la matrícula del curs 2010-2011. La norma va acordar que als estudiants estrangers no residents a Espanya i que no siguin nacionals d'estats membres de la Unió Europea se'ls multiplica per dos el preu del crèdit fixat per la Generalitat de Catalunya per a les universitats públiques catalanes.

Però la UB ha inclòs el Principat en aquesta normativa, sense tenir en compte el conveni entre el Principat d'Andorra, el Regne d'Espanya i la República Francesa, relatiu a l'entrada, la circulació, el sojorn i l'establiment dels seus nacionals, publicat al BOPA l'any 2001. L'actuació de la Universitat de Barcelona està "en clara contradicció amb l'article 5" d'aquest conveni, segons va comunicar ahir el Govern andorrà. Aquest article puntualitza que "els escolars i els estudiants nacionals d'una part contractant tenen accés als centres de formació i d'ensenyament de l'altra part en les mateixes condicions que els nacionals d'aquesta darrere, amb la condició que justifiquin la cobertura dels riscos de malaltia, maternitat i accident, i els mitjans econòmics suficients, de conformitat amb la legislació o la reglamentació de l'Estat d'acolliment".

L'ACTUACIÓ DE L'EXECUTIU
Davant aquesta vulneració de la normativa la Secretaria d'Estat d'Ensenyament Superior i Recerca va contactar amb el centre universitari català el 22 de juliol passat. La UB va acceptar l'error i va procedir a indicar explícitament a totes les secretaries dels centres associats que els nacionals andorrans estaven eximits de l'aplicació d'aquest increment del preu de la matrícula.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT