PUBLICITAT

Els veïns s'uneixen en contra del projecte d'esquí de Calafate

  • Els afectats inicien una recollida de firmes en contra de la pista i els hotels
  • Mostren la seva preocupació pel suport polític que ha rebut la iniciativa
EL PERIÒDIC
CALAFATE

Periodic
La glacera de Calafate. Foto: EL PERIÒDIC

Els veïns i empresaris afectats pel projecte de pistes d'esquí i complex d'hotels al costat de la glacera argentina Perito Moreno han iniciat una campanya per tal d'aturar la iniciativa, impulsada per l'empresari Joan Viladomat, de Pas Grau Internacional. Aquest darrer cap de setmana una vuitantena dels afectats van convocar una assemblea per determinar les línies estratègiques a seguir per aturar la construcció del complex d'oci i esquí, segons va informar un mitjà de comunicació local.

La campanya arriba poques setmanes després que personalitats polítiques implicades en el municipi argentí de Calafate i la península de Magallanes mostressin el seu posicionament a favor del projecte andorrà, concretament a través de declaracions de part del governador Daniel Peralta i l'intendent Javier Belloni. La primera actuació acordada a la reunió va ser la realització d'un manifest on s'explica la postura contrària al que han anomenat projecte Andorra. Els veïns es mostren contraris a la construcció de pistes d'esquí al Parc Provincial Península de Magallanes, així com també al complex d'hotels, restaurants i d'altres establiments que comporta. Aquests se situarien a la carretera que uneix el parc amb el municipi, i segons els polítics servirien per dinamitzar l'activitat comercial de Calafate.

Durant la trobada del cap de setmana també es va acordar iniciar una campanya de recollida de signatures, que seran entregades a les corporacions de les dues personalitats polítiques que van mostrar-se partidaris al projecte de Viladomat. La recollida durarà tres mesos i compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Calafate i de l'entitat Calafate Natural. Els ecologistes van assegurar que qualsevol construcció impedirà que es mantingui l'equilibri ecològic a les proximitats de la glacera. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT