PUBLICITAT

El Saló Pirineu sostenible creix en superfície i en activitats

  • Entre les activitats, destaquen els jocs per a nens, tallers sobre com estalviar energia i la presentació d'un cotxe solar
  • El certamen vol convertir-se en la plataforma d'intercanvi entre professionals del país i de l'exterior
EL PERIÒDIC
LA MASSANA


27092010_pirineu
Kunz i Camp presenten el Saló Foto: TONY LARA
El saló Pirineu sostenible va néixer l'any passat amb l'objectiu d'encetar un projecte capdavanter en desenvolupament sostenible amb una quinzena d'expositors, i aquest any obrirà les seves portes els dies 6 i 7 d'octubre ocupant un espai més ampli i oferint un major nombre d'expositors, ponents i activitats. Entre les activitats més destacades es troben els jocs per nens per a que descobreixin els tipus d'energies que poden utilitzar, tallers sobre com estalviar energia i la presentació d'un cotxe solar. El saló està organitzat per Idònia i compta amb el patrocini del Comú de la Massana, Crèdit Andorrà, el Govern d'Andorra, FEDA i RSM Gassó.
L'organitzador del Saló, Bertrand Kunz, de l'empresa Idònia, ha explicat aquest dilluns al matí que el certamen es vol convertir en la plataforma d'intercanvi entre professionals del país i dels països veïns per compartir experiències de desenvolupament sostenible de l'eix pirinenc. Hi haurà estands expositors tant a la primera com a la segona planta dels telecabina, es faran demostracions de motos i bicis elèctriques i de cotxes híbrids que els visitants podran provar, així com de giropods que els organitzadors del saló apunten com el vehícle urbà del futur. A més s'organitzaran activitats i s'oferiran conferències com la de l'exministre d'Indústria i Energia del Govern d'Espanya, Joan Majó. També s'organitzaran visites a la deixalleria i tallers sobre com estalviar energia, així com jocs per als més petits per que coneguin els tipus d'energies.
El Saló va néixer de la mà de l’empresa Idònia, que des del primer moment va comptar amb el suport del Comú de la Massana i Crèdit Andorrà. Segons, Bertrand Kunz, van partir de la base que s’ha de canviar el xip pel que fa a l’ús de les energies i trobar solucions al petroli. 'El Saló pretén ser una plataforma d’intercanvi de tot l’eix pirinenc, perquè els professionals puguin compartir experiències', i vol rebre tot tipus de públics, encara que s'ha establert la data en dies feiners perquè hi hagi més participació dels professionals, ja que l'any passat es va fer en cap de setmana i no se'n van rebre tantes.
El saló pretén conscienciar a la població, però a més es 100% sostenible, començant per l’organització, que ha utilitzat uns bolígrafs fets de farina de blat de moro marcats amb tinta ecològica i ha utilitzat cinta de paper trenat per als identificatius. El mobiliari dels estands, com l’any passat, serà de cartró.
El cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, ha afirmat que la Massana es vol convertir en un referent en el tema de la construcció sostenible i que no ho fa només amb la seva participació al saló, sinó que segueixen moltes iniciatives per reduir el consum d'energia, com per exemple apagar una de les dues fileres de fanals dels carrers de la Massana a partir de les dotze de la nit. A més, ha apuntat que estan esperant els resultats d'un estudi que ja s'està elaborant per veure quines són les vies per ser més sostenibles. D'altra banda, Crèdit Andorà, també patrocinador del saló, té present el compromís de mantenir el màxim equilibri entre el desenvolupament de la seva activitat i la protecció del medi ambient.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT