PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els majors de 25 anys tindran una prova estatal d’accés universitari

L’oficialitat de la prova permetrà ara negociar convenis amb altres països

Per Mireia Aguilar

Els majors de 25 anys que desitgin cursar estudis universitaris comptaran a partir d’ara amb una prova oficial d’accés. La regularització d’aquest examen permetrà ara encetar negociacions de convenis amb altres països perquè permetin l’accés d’estudiants mitjançant aquest reconeixement. 
 
«Fins ara, la Universitat d’Andorra ja comptava amb una prova que permetia estudiar als majors de 25 anys però només a la mateixa institució del Principat», va explicar Cinca en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que va aprovar la mesura. 
 
La regulació permetrà unificar criteris i servirà perquè un únic test es pugui utilitzar a totes les escoles superiors andorranes, en un primer moment, i a l’estranger, quan s’aconsegueixi la signatura dels convenis necessaris. 
 
«També es tracta d’una eina de transparència que ha de possibilitar l’accés a l’ensenyament superior en altres països de tot el món», va indicar el Govern. 
El ministre Cinca va destacar: «És un primer pas que ha d’anar acompanyat de més accions per a internacionalitzar els efectes». A més va reconèixer que la nova prova permetrà «tornar als estudis a persones que, per diferents motius, no hi han pogut accedir abans, exercint una merescuda justícia social», va explicar.
 
 La Llei qualificada d’educació estableix que tothom té dret a accedir als nivells superiors de l’ensenyament en funció de les seves aptituds. Pel que fa als efectes professionals, aquesta prova es considerarà equivalent al nivell de batxillerat per a l’accés als llocs de treball del sector públic que requereixin el títol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT