PUBLICITAT

La Cambra de Comerç, present a l'assemblea de l'AICO

  • Pantebre diu que és una oportunitat per presentar el país davant de 22 delegacions
  • També es volen establir ponts amb les cambres de l'exterior i entrar en una xarxa de contactes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president de la Cambra, Marc Pantebre, dilluns passat. Foto: TONY LARA

Representants de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra (CCIS) es reuniran a Cali (Colòmbia) entre avui i demà amb els altres representants de les cambres de comerç que formen part de l'Associació Iberoamericana de Cambres de Comerç (AICO). El president de la CCIS, Marc Pantebre, va assenyalar que aquesta és una oportunitat per presentar el país davant de 22 delegacions diferents i va explicar que, a més de donar a conèixer la tasca de les cambres de comerç en el marc d'un fòrum internacional, farà una breu presentació de l'economia andorrana.

L'objectiu d'aquesta participació és donar a conèixer Andorra davant la resta de membres de l'AICO, "que sàpiguen que existim i que tenim la vocació de que les empreses andorranes surtin a l'exterior". Des de la Cambra es volen establir els ponts amb les cambres de l'exterior i entrar en una xarxa de contactes i, a partir d'aquí, "es posarà a disposició de les empreses exportadores cap a Iberoamèrica aquesta xarxa de contactes".

BASES EMPRESARIALS
Pantebre va explicar que aquests moviments no es fan per aconseguir l'expansió de cap empresa en concret, sinó per establir les bases per tal que totes puguin fer-ho. Va recordar que Crèdit Andorra, amb l'assistència de l'AICO, va dur a terme la seva expansió cap a Uruguai, però que la intenció és precisament no limitar-se a les entitats bancàries, sinó obrir el pas a tot tipus d'empreses.

Els representats de la CCIS van ser convidats a la reunió a Cali pel president de l'AICO, Ambrosio Bertolotti, en la darrere trobada dels membres de la Mesa directiva de l'AICO que va tenir lloc a Andorra el passat 3 de juliol. Bertolotti va considerar que aquesta serà una oportunitat perquè Andorra prengui un major contacte amb els països que formen part de l'associació.

EN BREU, JORNADA DE DEBAT
La Cambra, juntament amb la CEA i l'EFA, té programat per al 14 d'octubre una jornada econòmica en què tècnics andorrans faran una diagnosi de la situació actual, mentre que directors d'empresa abordaran les mesures urgents per a la reactivació econòmica i, en un tercer bloc, empresaris destacats passaran a analitzar quin és el model de futur cercat. L'objectiu de la jornada és el de donar una perspectiva apolítica i 100% empresarial a la problemàtica actual, segons va dir Pantebre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT