PUBLICITAT

Un torneig de les justes molt seguit

  • La Vila Medieval de Sant Julià es va acomiadar ahir amb un èxit de participació a l'espectacle
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Espectacle A dalt, els cavallers medievals i el públic veu una actuació de carrer, a baix el torneig, ahir. Foto: ANA / N. M.

Els quatre cavallers medievals disposats a competir apuntant amb llances i passant entre flames van reunir, ahir a la tarda, gairebé un miler de persones a la Vela del Prat Gran de Sant Julià de Lòria, mentre els carrers de la Vila estaven plens de gom a gom.

Aquest va ser el colofó final per a la vuitena edició de la Vila Medieval, que va acollir milers de visitants i que, segons va declarar el conseller de Turisme i Comerç de Sant Julià, Enric Naudi, "ha estat un èxit". Tot i que és molt difícil calcular el nombre de visitants que hi ha hagut, perquè és una fira molt oberta, Naudi va fer un balanç molt positiu.

El torneig de justes va ser el plat més fort de la Vila Medieval, i el conseller de Turisme va explicar que es van repartit 1.000 entrades però que si n'hi haguessin hagut 3.000 s'haguessin esgotat igualment. Totes les butaques de la Vela estaven ocupades i un munt de nens van gaudir del torneig entre els quatre cavallers que van competir en unes quantes proves per demostrar qui era el millor. Un petit incident d'una persona que va caure avall de les grades en voler seure sobre la barana no va espatllar l'esdeveniment, que tenia emocionats des dels més petits fins als més grans, informa l'ANA.

Els comerciants de la Vila es van mostrar contents per l'afluència de gent, però no tant en quant a les vendes. En aquest sentit el conseller va explicar que encara que hi hagi molta gent és normal que no es vengui tant com altres anys "perquè per molta gent que vingui hi ha crisi", va assegurar.

Naudi en contra de Benet

Pel que fa al tancament dels centres comercials de Sant Julià, Naudi va explicar que el Govern els va instar a tancar, tot i que des de Sant Julià es considera que no s'hauria de discriminar a ningú que hagi participat a la Vila Medieval. Naudi va dir que les declaracions del ministre de Turisme i Comerç, Claude Benet, es devien a que la zona que ells consideren que és el marc de la Vila Medieval no és la mateixa que la que estipula el Govern, i va recordar que la seva postura en quant al tancament dels diumenges és totalment contrària. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT