PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La biblioteca ja ofereix en préstec els llibres electrònics

Mitjançant la pàgina web ebiblioandorra.ad, els usuaris podran sol·licitar i descarregar algun dels títols

Per E. J. M.

Detall del web ebiblio andorra.
Detall del web ebiblio andorra. | GOVERN D\'ANDORRA
Les biblioteques es modernitzen i posen en marxa el servei de préstec de llibres electrònics. Mitjançant la pàgina web ebiblioandorra.ad, els usuaris del sistema de lectura públic (si no es disposa de carnet, caldrà anar a una biblioteca a demanar-lo) podran sol·licitar i descarregar algun dels 350 títols que hi ha disponibles, de moment, al catàleg. Hi ha llibres i revistes en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i cada any s’anirà ampliant el contingut del catàleg: per a l’any que ve s’ha reservat una partida de 4.000 euros per adquirir obra electrònica.
 
«Hi ha gent que llegeix en format digital, sobretot quan viatja. Amb aquesta opció també evitem la pirateria i complementem el paper, tot i que els joves prefereixen llegir en digital», va argumentar ahir la cap de la Unitat de Lectura Pública i Biblioteques, Inés Sànchez.
 
Entre els títols, hi ha novetats, com el més nou de Ken Follett, Una columna de fuego, i de Dan Brown, Origen. Hi ha més novel·la en castellà perquè la ficció en aquesta llengua és el més demanat. De literatura andorrana, de moment, només hi ha tres títols de Villaró: L’escala del dolor, La bíblia andorrana i Els ambaixadors. Sànchez va avançar que aviat es reuniran amb els editors andorrans per oferir-los que digitalitzin les seves publicacions perquè es puguin incloure a l’ebiblio.
 
La pàgina és «molt visual, intuïtiva i de fàcil navegació», va explicar la ministra de Cultura, Olga Gelabert.  El funcionament és com el de la biblioteca en paper: després de descarregar l’arxiu, si en 21 dies no es retorna i no se n’ha sol·licitat la renovació, l’enllaç «desapareix» dels dispositius. Només hi ha una pega: no és compatible amb Kindle. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT