PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

‘Les Fourberies de Scapin’, en directe als cinemes illa

L’obra representada per la Comédie-Française es retransmet aquest dijous

Per E. J. M.

L’actor Benjamin Lavernhe, com a Scapin, de la Comédie-Française.
L’actor Benjamin Lavernhe, com a Scapin, de la Comédie-Française. | CHRISTOPHE RAYNAUD DE LAGE
L’acord entre l’Ambaixada de França a Andorra i els cinemes illa Carlemany continua donant els seus fruits. Aquest dijous s’afegeix una nova retransmissió en directe d’un espectacle en francès: Les Fourberies de Scapin, de la prestigiosa companyia teatral la Comédie-Française.  La sessió començarà a les vuit del vespre i es podrà seguir en viu la representació que té lloc a París. 
 
L’ambaixadora francesa, Jocelyne Caballero, va recordar ahir que feia 20 anys que l’obra no es representava, i la Comédie-Française l’ha recuperat amb gran èxit de públic i de crítica. El text representa un trencament en la trajectòria de Molière, ja que no va escriure el text segons les directrius de Versalles (Lluís XIV) sinó que hi aboca «llibertat de paraula i de posada en escena», va afegir la diplomàtica. L’obra és una comèdia de tres actes i en prosa composada la primavera de 1671.
L’argument narra els enganys i estrategemes de Scapin, lliure, juganer i que gaudeix de la vida. L’escenari és Nàpols, lluny de la cort. El protagonista l’interpreta Benjamin Lavernhe, en una actuació qualificada per la crítica de «sorprenent».
 
El director dels cinemes illa, Jordi Torres, va admetre que «les retransmissions de teatre van bé». L’última sessió va ser la setmana passada, amb la retransmissió en viu de Cyrano de Bérgerac, també de la Comédie-Française. Unes 200 persones van assistir a la projecció, molts dels quals van ser estudiants.
El preu de les sessions per als estudiants, de qualsevol sistema, Formació Professional o universitaris és de 5 euros. L’entrada per assistir a les retransmissions en directe val 16 euros, mentre que si la sessió és en diferit, costa 10 euros. 
 
El febrer de l’any passat, la Comédie Française va representar a Andorra Georges Dandin i La jalousie du barbouillé, de Molière. Caballero espera que la companyia pugui tornar el 2019. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT