PUBLICITAT

Andorra la Vella

Trobat a Granollers el jove que va escapar d’un centre

El noi va passar la tarda a la comissaria i a la nit va ser ingressat de nou

Per Núria Segura Insa

Un retrat de Diogo Morais.
Un retrat de Diogo Morais. | EL PERIÒDIC
Els Mossos d’Esquadra van trobar ahir sa i estalvi al jove resident a Andorra, Diogo Morais Lopes, que fa poc més d’una setmana es va escapar de l’Institut de Transtorns Alimentaris (ITA) d’Argentona, al Maresme, va detallar ahir el ministre  d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.
 
La mare del jove, Carla Morais, va explicar que la policia catalana va trobar el seu fill cap a les quatre de la tarda. Ara bé, desconeixia que el seu va ser localitzat a Granollers. «No m’han donat més detalls», va dir Morais. Després de passar tota la tarda a la comissaria, ahir mateix el jove, de 15 anys, va tornar a ser ingressat al centre maresmenc. De moment, però, la dona no sap  quan podrà veure el seu fill i espera que avui l’avaluïn els terapeutes. «Aquestes hores de la nit estan els cuidadors, però no els terapeutes», va explicar.

Diogo Morais, de 15 anys, va ser ingressat en el centre d’Argentona per trastorns de conducta fa quatre mesos. El dimarts de la setmana passada va escapar de l’ITA amb cinc joves més. El diumenge tots els companys de Morais ja havien estat localitzats i interceptats, però ell continuava en parador desconegut fins avui. L’última vegada que els Mossos d’Esquadra havien vist a l’adolescent havia estat a Granollers el dia després d’escapar-se cap a quarts de nou de la nit, que anava amb un altre company. El seu amic sí que va ser detingut, però el resident es va escapolir. Precisament, el seu amic és qui va donar l’alerta que  Morais tenia intenció de tornar al Principat, però que no disposava de recursos econòmics per fer-ho. 

Davant la impossibilitat de trobar-lo, l’Organització Internacional de Policia (Interpol) abans d’ahir es va sumar a les tasques de recerca del jove. En aquest context, va donar un avís a 190 cossos de policies d’arreu del món. 
 
PUBLICITAT
PUBLICITAT