Nou empat i nova decepció per un BP Andorra que no acaba de rutllar

• L'equip de Jandro, molt tancat al darrere, no veu la llum per obrir camí respecte a un Burela insistent
RAFA MORA

El brasiler Paulinho, al Poliesportiu. Foto: T. L.

No acaben de sortir bé les coses per al BP Andorra. Quarta jornada de la lliga en Divisió de Plata i en els tres partits que els andorrans han disputat encara no hi ha cap victòria. Una derrota i dos empats, l'últim el d'ahir al Poliesportiu (2-2), és el pobre bagatge que acumula l'equip entrenat per Jandro Álvarez. Ahir el bloc andorrà es va avançar en el marcador dues vegades, però es va mostrar poruc i massa tancat en defensa, amb la qual cosa la diferència de xuts a porteria entre els tricolors i els gallecs va ser escandalosa. Com a prova, la rabieta de Paulinho amb el seu tècnic quan el brasiler buscava la porteria rival per evitar el tancament del seu equip al darrere, i Jandro li demanava que baixés a defensar.

L'inici del partit va ser trepidant. Als dotze segons Marc Fernández va habilitar Carlinhos, el qual venint des de darrere va afusellar el porter Edu, tot i que la pilota va marxar fora per ben poc. Sembla que això era l'avís del que passaria just al minut de partit, quan Carlinhos va fer una magistral jugada personal des de la banda dreta, obrint espais fins el centre per deixar anar la seva cama esquerre com un obús i marcar el primer gol de la tarda. Però al públic andorrà no li va donar temps d'assaborir el gol quan, just després, el Burela va deixar clar amb una rematada que va aturar Marimón que no havia vingut al Principat a vendre's tan fàcilment. Llavors la història va canviar radicalment.

El que semblava un partit que dominaria l'Andorra, es va convertir en un monòleg gallec amb petites sortides a l'atac dels locals, i aquestes sense massa perill. El BP es va tancar fins al final de la primera part i se li feia un món sortir del seu camp. El Burela tocava i lluitava, tant com ho feia l'equip andorrà, però els primers ho feien de cara a l'atac i els segons per defensar-se. En aquest primer període de setge gallec, el BP va sortir viu gràcies a Marimón --impressionant durant tot el partit--, però ni tan sols la magistral demostració de poder sota pals del porter tricolor va impedir que el Burela marqués l'empat als 18 minuts: Juanma --el millor jugador del partit amb el permís de Marimón-- va sortir de la pressió de la defensa per la banda esquerre, va xutar fort i ras una pilota que va creuar l'àrea i André, sol en el segon pal, només va haver de posar el peu per fer gol (1-1).

Amb tot, quan semblava que el descans arribaria sense més ensurts per a l'Andorra, la sort va canviar i Aramburu va aconseguir el 2-1 gràcies a una paret amb Cabinho, que fent de pivot pur li va tornar la pilota perquè l'esfèrica anés al fons de les malles a tota velocitat sense que Edu pogués impedir-ho.

La segona part es va iniciar amb un mà a mà de Jona amb Edu, però aquest va guanyar la partida, i va continuar amb una doble ocasió d'Aramburu i Paulinho que de nou Edu va desbaratar. Però, el domini del Burela de la primera part va continuar a la segona, i es va concretar primer amb un xut d'Esteller al pal que va fer treballar de valent Marimón per tancar la continuïtat de la jugada. El gol era qüestió de temps i va arribar com va arribar el de Carlinhos, en una jugada calcada però en aquest cas de Juanma, que va obrir la defensa per afusellar Marimón. L'Andorra, sense recursos en atac i a la desesperada, va treure el porter jugador amb Aramburu, però encara aquest va haver de parar una pilota en l'últim segon. I gràcies. [email protected]