PUBLICITAT

Escaldes-engordany

Desaparegut un jove que estava ingressat en un centre català

L’adolescent resident, de 15 anys, pateix trastorns de conducta i planejaria tornar al Principat

Per LÍDIA RAVENTÓS

Diogo Morais, el jove resident desaparegut des de dimarts a la matinada.
Diogo Morais, el jove resident desaparegut des de dimarts a la matinada. | EL PERIÒDIC
Un grup de cinc joves es va escapar dimarts a la matinada de l’Institut de Transtorns Alimentaris (ITA) d’Argentona, al Maresme. Entre ells hi havia Diogo Morais, un resident andorrà de 15 anys instal·lat al Principat des de fa dotze anys i que des de feia quatre mesos estava ingressat al centre català. Segons va explicar la mare del jove, que no sap res del seu fills des de dimarts, els companys amb qui es va escapar el resident ja haurien estat localitzats, però en el moment de tancament d’aquest rotatiu encara es desconeixia el parador del jove resident. «No sé res d’ell i no sé on pot estar», va indicar la mare de l’adolescent, Carla Coelho.

Diogo va ser vist per últim cop a Granollers l’endemà d’escapar-se cap a quarts de nou de la nit. Els Mossos d’Esquadra van reconèixer al jove, que anava amb un dels companys del centre amb qui s’havia escapat. Els Mossos, però, només van poder interceptar l’acompanyant, mentre que el jove resident va escapar. Des d’aquell moment se li ha perdut la pista. Precisament va ser l’adolescent que l’acompanyava el que va explicar que el jove tenia intenció de tornar al Principat malgrat que no té mitjans econòmics per fer-ho ni telèfon per comunicar-se.

Andorra, en alerta / Davant la possibilitat que finalment trobi la manera de tornar a Andorra, la policia ha activitat una alerta i està fent el seguiment del cas juntament amb els Mossos. En cas que hi hagi algun indici més que el desaparegut pugui entrar al Principat, s’iniciarà un dispositiu de recerca.

La família va denunciar la seva desaparició als Mossos d’Esquadra dimecres i el dia següent va informar també a la policia. Segons la mare, el desencadenant va ser el càstig que el centre va posar al jove sense deixar-lo rebre visites. Per tot plegat, la família no descarta emprendre accions en contra del centre del Maresme després de la fugida del menor i de la seva desaparició.

El moviment a les xarxes socials / Familiars i amics del jove resident van iniciar ahir una campanya a través de les xarxes socials amb l’objectiu de mobilitzar la ciutadania per localitzar-lo. Malgrat que desconeixen quina roba portava i avisen que no té ni documentació ni telèfon mòbil, la família ha fet pública una fotografia del noi  –a la dreta– per si algú el reconeix. Demanen fer-ne la màxim de difusió possible per trobar-lo. En cas que algú l’identifiqui, es pot posar en contacte amb els Mossos o amb la policia.

La història de Diogo / El jove va ser ingressat fa quatre mesos al centre català després de ser tractat en un primer moment pel departament de Salut Mental del Principat. Diogo havia tingut diversos problemes de comportament i d’addicció. Segons els especialistes del país, el cas no es podia tractar correctament a Andorra per falta de recursos, per la qual cosa es va optar per buscar una solució fora del Principat, concretament a Catalunya.

El centre on finalment va ser atés, situat a la població d’Argentona, està especialitzat en casos de transtorns alimentaris, tot i que també acull a adolescents amb altres tipus de problemes de conducta i d’addiccions, com és el cas del jove resident.

Segons la mare del desaparegut, fins ara Diogo no s’havia escapat mai del centre ni tampoc ho havia intentat. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT