PUBLICITAT

El magistrat Saura apunta a Montull pel cas de l'Hotel

  • El membre del TS, testimoni davant l'afer de presumpte tràfic d'influències
  • Afirma que mai va participar en aspectes relacionats amb la planificació
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
La Ciutat de la Justícia, a Barcelona. Foto: ALBERT BERTRAN

El president de la sala administrativa del Tribunal Superior (TS), el magistrat Lluís Saura, va declarar recentment en qualitat d'advocat del prestigiós bufet Roca-Junyent davant la jutgesa que investiga el presumpte tràfic d'influències en el cas Hotel del Palau de la Música. El lletrat, que va assessorar l'equip del Palau de la Música presidit per Fèlix Millet en els tràmits per a la construcció d'un hotel de luxe prop de l'auditori, va apuntar cap a l'exdirectiu de l'entitat cultural, Jordi Montull, com a la persona que controlava l'operació i que sol.licitava consell jurídic.

Saura va donar orientacions, segons va explicar, per a la redacció dels convenis amb l'Administració: un que es va signar entre el Palau i la Conselleria d'Economia i un altre a tres bandes, amb la participació de l'Ajuntament de Barcelona. El magistrat a Andorra i advocat a Barcelona va declarar durant al voltant d'una hora davant Miriam de Rosa --instructora del cas-- i, segons fonts jurídiques, va apuntar que li resultava "inconcebible" que la cúpula d'Urbanisme del consistori barceloní ignorés que l'hotel anava a ser construït per una empresa privada.

EL PAPER DE SAURA Segons va explicar Saura davant la jutgessa, el seu paper en el procés per a l'aprovació de la iniciativa de l'hotel es limitava a l'assessorament a l'equip directiu del Palau en qüestions jurídiques relacionades amb la tramitació, per la qual cosa mai hauria participat en afers relacionats amb la planificació. Saura va incidir en què Montull era qui estava assabentat de tot i qui supervisava els temes.

El magistrat del TS va especificar, en relació a aquest cas, que per a la tramitació urbanística del projecte hoteler era irrellevant la titularitat dels solars, situats al costat del Palau, i que per això no hi havia motiu per a ocultar-ho. De fet, el canvi de titularitat dels solars s'està convertint en el centre dels interrogatoris, ja que si es demostra que els alts càrrecs municipals van tramitar l'expedient sabent que Olivia Hotels era la promotora i no el Palau, l'acusació de tràfic d'influències estaria consolidada.

D'altra banda, a pregunta de la defensa d'un dels imputats, Saura va precisar que no tenia "la certesa" ni li constava de forma directa que el gerent d'urbanisme, Ramon Massaguer, i el tinent d'alcalde Ramon García-Bragado, tinguessin coneixement durant la tramitació de l'expedient administratiu que els solars on s'anava a aixecar l'equipament turístic havien canviat de propietaris al 2007, passant de ser del Palau a Olivia Hotels. Els alts càrrecs municipals imputats sempre han sostingut que es van assabentar d'aquesta modificació l'estiu de l'any passat i no pas el febrer del 2008, com sospita la fiscalia i les acusacions.

ENTRE ANDORRA I BARCELONA A
més del procés per l'Hotel, Saura va ser l'any passat, en aquest cas com a magistrat del TS, objecte de les acusacions d'"absència d'independència" per part de Saur, el soci francès de la UTE que va construir en el seu dia l'estació de depuració d'aigües de la Massana. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT