PUBLICITAT

El PS veu la postura d'ApC com l'intent de tenir "un govern titella"

  • Segons Goya, Nomen està "marejant la perdiu" fins que tingui assegurat el lideratge futur d'ApC
  • Els socialdemòcrates es reuniran la setmana vinent per prendre una decisió unitària
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ferran Goya, Jaume Bartumeu i David Ríos, en una imatge recent. Foto: TONY LARA

Després del gir de 180° donat per la política andorrana, amb l'ultimàtum d'ApC a Jaume Bartumeu per tal que formi un govern d'unitat i evitar, així, les eleccions anticipades, el comitè executiu del PS es va reunir a finals de setmana per tractar aquesta i d'altres qüestions. Segons el primer secretari del PS, Ferran Goya, el que està fent el president del grup parlamentari minoritari al Consell és "intentar tenir un govern titella" fortament condicionat als interessos de la plataforma, quan el que en realitat caldria és "una certa autonomia" per prendre accions d'una manera més àgil.

Aquesta, però, va ser només una de les conclusions posades de manifest ahir per Goya, ja que la posició unitària dels socialdemòcrates respecte de la demanda d'un govern d'unitat no arribarà fins a la reunió del comitè directiu, el cap de setmana vinent. El que és una evidència, mentrestant, és la desconfiança del PS després que ApC hagi canviat dràsticament el seu discurs, passant de negociar les línies mestres del pressupost a demanar directament un executiu de concentració, un debat que ja es va produir l'any passat.

Per això, des del PS consideren que el que vol Nomen és "marejar la perdiu", un fet al que se sumen "els antecedents" de la passada negociació. En aquell cas, va recordar Goya, "va ser Nomen qui es va aixecar de la taula", tot descartant el govern d'unitat que aleshores es buscava. El que no pot ser, a criteri dels socialdemòcrates, és que "una minoria vulgui imposar els seus criteris".

NOMEN ESPERA CONFIRMACIÓ
Un dels principals motius que està comportant els dràstics canvis de la plataforma en el seu enfocament a l'hora d'ajudar a la governabilitat del país, segons Goya, és el fet que Nomen no tingui encara confirmació que continuarà amb el lideratge d'ApC de cara a una futura contesa electoral: "Fins el dia que li assegurin que tornarà a ser cap de cartell, seguirà embolicant la troca", va dir. Mentrestant, Nomen va afirmar ahir a aquest rotatiu que continua demanant un govern d'unitat com a única opció viable per a impedir les eleccions anticipades, fins el punt què ApC deixa en mans del Govern el lideratge d'aquesta recerca i s'espera una pròxima convocatòria.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT