PUBLICITAT

Andorra la Vella

El projecte per a joves amb discapacitat es posa en marxa

L’entitat sense ànim de lucre atén actualment 59 persones

Per Estefania Gracia

Un moment de la presentació del balanç de l’entitat.
Un moment de la presentació del balanç de l’entitat. | SFGA/CESTEVE
La Fundació Privada Tutelar va presentar ahir la seva memòria referent a l’any 2016. En relació als nous projectes que s’han posat en marxa, el president de l’entitat, Joan Carles Rodríguez Miñana, va destacar que ja s’ha iniciat el programa per a joves d’entre 16 i 25 anys amb discapacitat greu. 
 
La iniciativa, que ha començat amb un sistema de prova i amb un petit grup de joves, compta amb l’assessorament extern. I segons va destacar Miñana, de moment «funciona molt bé». 
 
El projecte pretén atendre els joves amb discapacitat en un context inclusiu, fent treballar la psicomotricitat, les activitats terapèutiques i els aspectes més lúdics.
 
Persones ateses / Miñana també va destacar que actualment la fundació dona aixoplug a 59 persones. D’aquestes, 20 estan sota tuteles, cinc pretuteles, quatre curateles i 30 d’orientació i seguiment. En relació, el president va assegurar que la idea és anar cada vegada menys cap a la tutela i més cap a la curatela. Amb la voluntat de ser «menys invasiu en la intimitat de les persones», va afegir Miñana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT