PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra Telecom es desprèn del 60% de les accions de MásMóvil

L’operació proporciona a l’operadora del Principat guanys per valor de 16,2 milions d’euros

Per Mireia Aguilar

Jordi Torres, president del consell d’administració d’Andorra Telecom i Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom, ahir, durant l’anunci.
Jordi Torres, president del consell d’administració d’Andorra Telecom i Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom, ahir, durant l’anunci. | ANA / M.F.
Jordi Torres, ministre d’Ordenament Territorial i president del consell d’administració d’Andorra Telecom va anunciar ahir a la tarda que la companyia havia venut el 66% de les seves accions de la companyia espanyola MásMóvil, equivalents a l’1,8% de l’empresa. 
 
La plusvàlua obtinguda per l’operació ascendeix fins als 16,2 milions d’euros. El valor íntegre de la venda va ser de 26,7 milions d’euros però la inversió realitzada per Andorra Telecom l’estiu del 2016 va suposar una despesa de 10,5 milions. Torres va explicar al respecte que «mai haurien somiat obtenir aquestes xifres de benefici» quan van adquirir les accions. 
 
Andorra Telecom manté un 0,89% del capital de MásMóvil, equivalent a 175.000 accions valorades a data d’ahir en més d’11 milions d’euros. Torres va assegurar que és la seva voluntat «mantenir aquest paquet d’accions, d’un import similar a la participació inicial».
 
Cada acció ha tingut un preu de venda mitjà de 64 euros, és a dir, han multiplicat el preu de compra per més de tres. «L’operació es va tancar a finals de la setmana passada a través d’un broker espanyol, davant de l’interès de tres grans grups inversos internacionals», va concretar Torres. 
 
El ministre va negar que el moviment tingués res a veure amb la necessitat d’Andorra Telecom de capital, alhora que va refutar les hipòtesis que apuntarien que el destí dels diners de la plusvàlua sigui l’edifici The Cloud, tot i que va assegurar: «Tenim recursos suficients per a aquest projecte però tot suma i tot ajuda». 
Tant Torres com Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom, també present durant l’anunci, van subratllar que segueixen «confiant en la bona marxa de MásMóvil». 
 
«Després de la fusió dels sistemes de les companyies que ha adquirit, tindrà bons resultats, a més és l’empresa de telefonia espanyola que més clients està atraient», va destacar el ministre.
 
seguirà la cooperació/ Tot seguit van deixar clar que es mantindrà la col·laboració amb la companyia que ja «ha instal·lat un petit call center al Principat i ens han ajudat a negociar millors condicions de roaming per als nostres clients», va dir Torres. La intenció d’oferir números espanyols als clients mitjançant la cooperació amb l’empresa espanyola també segueix endavant. 
 
A més, tots dos directius van explicar que en el marc de la «política de diversificació, vistes les baixades d’ingressos per roaming, tenim en perspectiva altres operacions dins el mercat de telecomunicacions internacional que estem estudiant». La magnitud d’aquestes properes passes no es va concretar tot i que es tractaria de més d’un projecte amb xifres d’inversió diferents. 
 
Andorra Telecom va invertir el juliol de 2016 un total de 10,5 milions d’euros que li atorgaven una participació del 2,7% de l’empresa, en el que va suposar la primera operació internacional de la companyia andorrana. Els títols es van adquirir a un preu de venda unitari de 19,5 euros, xifra que s’ha triplicat al moment de la venda. 
 
La compra de les accions es va circumscriure a l’ampliació de capital que MásMóvil va dur a terme per finançar l’adquisició de Pepephone i Yoigo.
MásMóvil va esdevenir a arran d’aquelles adquisicions el quart operador espanyol, amb 4,3 milions de clients, una quota del 10,5 per cent del mercat mòbil residencial i una facturació superior als mil milions d’euros, segons va informar Andorra Telecom al moment de l’adquisició el juliol de 2016. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT