PUBLICITAT

Andorra la Vella

La gent sí que es posiciona

Consternades i enutjades, unes 400 persones denuncien la violència

Per Mireia Aguilar

La concentració de rebuig a la violència, ahir, a la plaça del Poble.
La concentració de rebuig a la violència, ahir, a la plaça del Poble. | Emilio Prenas
«Estic molt emprenyat», diu el Rubén des de la primera fila de l’escenari a la plaça del Poble. Porta una pancarta casolana on es llegeix «llibertat» i explica: «Sóc andorrà i, per tant, germà del poble de Catalunya, he anat a totes les manifestacions de l’onze de setembre i mai hi ha hagut aldarulls. Quan he vist aquelles imatges, havia de venir». 
 
En Rubén es refereix a les imatges de les forces de seguretat espanyoles emprant la violència en alguns punts de votació a Catalunya, durant la jornada de celebració de l’1-O. I és per això també que, com ell, unes 400 persones es es van reunir a la plaça del Poble d’Andorra la Vella per expressar el rebuig a la repressió policial. 
 
«Donat l’espectacle de violència, amb ferits greus a una democràcia europea, sobra dir perquè estem aquí», va explicar Elisa Muxella, membre de l’Institut de Drets Humans d’Andorra, organització que va convocar la concentració. 
 
Cap a les cinc de la tarda de diumenge va començar a córrer per les xarxes socials una convocatòria per reunir-se a les vuit de la tarda a la plaça.
S’escolten crits de «Visca Catalunya!» i «Visca Andorra!» mentre un altre membre de l’Institut, Alfons Clavera, insisteix davant els assistents que «la convenció dels Drets Humans reconeix la manifestació de les persones, cap atac contra la llibertat d’expressió està justificat i menys amb violència».
 
Comença a escoltar-se el to dels Segadors, que creix de mica en mica amb força i s’enllaça amb el Gran Carlemany. 
 
Entre les persones de totes les edats que fan fotos amb els seus telèfons, salta d’un banc la Mònica. «He estat enganxada a la tele i a les xarxes tot el dia. I el Govern no diu res, ho he estat mirant i ningú diu res», explica.
 
Més distants, tres amics segueixen l’acte, el Marc diu, sobre el mateix tema: «La defensa de la democràcia necessita un posicionament». 
Clavera segueix parlant: «Des de l’associació farem arribar aquestes imatges a tothom, perquè se sàpiga quin és el posicionament dels andorrans» assegura. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT