PUBLICITAT

LA MASSANA

La Massana ja ha compromès 1,8 milions d’euros d’inversió

La corporació aprova diverses obres d’arranjament urgent en equipaments i serveis públics

Per EL PERIÒDIC

Una sessió de consell de comú a la Massana.
Una sessió de consell de comú a la Massana. | TONY LARA
Durant el primer semestre de l’any, el Comú de la Massana ha executat un 49% del pressupost de despeses i un 45% del pressupost d’ingressos. A data del 30 de juny ja s’havien compromès 1,1 milions d’euros, una xifra que a hores d’ara ja se situa en els 1,8 milions.

Una de les dades destacades del segon trimestre de l’any (abril-juny) ha estat l’aportació de 2,4 milions d’euros a EMAP, la societat gestora de Vallnord Pal-Arinsal, per poder fer front a una part de les inversions previstes al Pla estratègic de l’estació, presentat el mes passat en reunió de poble. L’operació es va finançar al mes d’abril i es va fer efectiva a través de l’excedent de tresoreria i no via endeutament.

Els 2,4 milions computen en la liquidació del primer semestre com a despesa i, per això, el resultat provisional és d’un dèficit de 634.956 euros, tot i que la projecció per al tancament de l’exercici 2017 –quan es realitzi l’ajustament– és que els ingressos superin les despeses, fet que suposarà un superàvit d’1,4 milions d’euros a causa de l’increment dels ingressos del comú.

Quant a l’endeutament, segueix l’evolució prevista i ja se situa en els 10,9 milions d’euros, en lloc dels 13 milions a tancament de l’exercici 2016, confirmant la tendència a la baixa.

Obres urgents / D’altra banda, en la sessió d’ahir, l’equip de govern comunal va aprovar el finançament de diferents obres urgents a través de partides disponibles en altres capítols. Les obres no estaven previstes al pressupost inicial però s’han d’executar per garantir la seguretat, com l’arranjament de la façana del Poliesportiu de l’Aldosa i de les escales de la plaça de l’Església, les obres d’adequació en la xarxa d’aigua potable i la millora de l’empedrat de les façanes de l’edifici els Prunyoners.

En la mateixa sessió d’ahir, el comú va aprovar l’ordinació de despesa plurianual per als pròxims cinc anys, per tal participar al projecte de servei de bicicleta elèctrica compartida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT