PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El Govern estudia usos per a l’escola de Ciutat de Valls

La iniciativa apunta a cedir el col·legi espanyol als centres adjacents

Per MIREIA AGUILAR

Visita al pati de l’antiga escola espanyola de Ciutat de Valls, ahir.
Visita al pati de l’antiga escola espanyola de Ciutat de Valls, ahir. | COMÚ D\'ANDORRA LA VELLA / TONY LARA
L’escola espanyola de Ciutat de Valls va tancar les seves portes ara fa dos anys i des d’aleshores l’equipament roman buit i inutilitzat. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va avançar ahir que estan treballant per poder obrir de nou l’espai de cara al pròxim curs.

«Estem pensant encara en diferents alternatives però sempre en l’àmbit pedagògic. Segurament ens inclinarem per donar més comoditats i serveis associats [a l’escola andorrana i francesa adjacents]», va avançar el ministre poc abans de la inauguració oficial del curs 2017-2018 al Teatre Comunal d’Andorra la Vella.

Tornada a les aules / A la tarda, durant l’obertura de l’any escolar, el ministre  va destacar les «millores educatives dels tres sistemes educatius» i va assegurar que el resultat són joves «més ben atesos i preparats per afrontar els reptes de futur», en paraules del ministre, segons informa l’ANA. Enguany la inversió global de renovació i manteniment de la infraestructura educativa ha sigut de 2.300.000 euros.  

El titular de la cartera d’Educació va fer una menció especial al caràcter inclusiu i divers del particular multisistema educatiu d’Andorra i va assegurar que «des del govern se seguiran posant totes les eines perquè la pluralitat sigui fructífera».

Aquest curs compta amb uns 11.000 estudiants repartits entre els tres sistemes educatius, una xifra similar a la del curs anterior , que ja van començar les classes el passat 11 de setembre.

En l’acte d’inauguració, Enric Roca, doctor en Ciències de l’educació i director de l’Edu21, va pronunciar la conferència L’escola per  a tots, garantia de qualitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT