PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El PS dubta que el Govern pugui avalar els canvis a les lleis comunals

Els socialdemòcrates defensen que els catalans puguin votar l’1-O

Per EL PERIÒDIC

El conseller socialdemòcrata Pere López.
El conseller socialdemòcrata Pere López. | MARICEL BLANCH
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López diu tenir «dubtes raonables» de si el Govern disposa d’informes jurídics que avalin la constitucionalitat de la reforma de les lleis de competències i de transferències dels comuns. El parlamentari argumenta que els estudis que diu disposar l’Executiu ni s’han transmès als grups parlamentaris ni s’han fet públics, tot i que els dos textos legals ja han arribat a la Comissió de Finances.

López també subratlla la necessitat que la persona a qui s’hagin encarregat els estudis sigui de «reconeguda perícia» en «l’àmbit constitucional» i que no es pugui posar en qüestió la seva independència. Per tot això, López ha entrat a Sindicatura una pregunta urgent sobre aquest tema que el Govern haurà de respondre al ple de control que s’ha de celebrar al Consell General demà a la tarda.

Posició sobre l’1-O / D’altra banda, el PS va difondre ahir en un comunicat la seva posició respecte la situació de Catalunya, que considera preocupant. «Volem posar en relleu la inquietud que ens està generant el fet que, en els darrers dies, s’estan vulnerant, al nostre entendre, principis i drets que han de ser fonamentals i, per tant, defensats fermament, a qualsevol democràcia moderna, com la llibertat d’expressió, d’informació i de reunió. Aquestes vulneracions, que en algun cas poden arribar a recordar èpoques passades, entenem que no serviran, de cap manera, per reconduir la situació, ja que (...) només el diàleg pot ajudar a trobar una sortida acceptable per totes les parts».

El PS manté que «també defensem la necessitat de respectar els ordenaments jurídics nacionals i internacionals sense que això suposi impedir la possibilitat que la ciutadania pugui expressar-se lliurement de forma democràtica i pacífica.

El partit conclou que «no podem més que confiar que la situació s’acabi reconduint i es trobi una solució a un conflicte que no és gens positiu per a ningú».

Visita a Capesa / Finalment, la consellera del PS+Independents a la minoria del Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, va visitar ahir les instal·lacions de Capesa i va defensar la necessitat d’ampliar el capital de la societat que gestiona el subministrament d’aigua a la parròquia. L’operació permetrà garantir a l’empresa els recursos necessaris per realitzar les inversions clau per garantir el servei, com la construcció de noves instal·lacions o els estudis sobre la nova captació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT