PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El pianista Richard Clayderman actuarà a Escaldes

L'artista pujarà a l’escenari amb joves músics andorrans

Per EL PERIÒDIC

Richard Clayderman amb una partitura davant el piano
Richard Clayderman amb una partitura davant el piano | richard clayderman web
El prolífic pianista Richard Clayderman (París, 1953) actuarà al Prat del Roure d’Escaldes el proper 27 d’octubre. Serà la primera vegada que el músic visiti el Principat.
 
Entre molts dels seus èxits, tant entesos com profans de la música culta reconeixeran la tonada indissociable, del «fa molt de temps en una galàxia molt llunyana» té l’origen als dits virtuosos d’aquest pianista francès. 
 
Però la seva carrera va molt més enllà d’aquesta banda sonora. Ara arriba a Andorra amb la gira Tour Romantique que l’ha portat als escenaris més famosos dels cinc continents durant els darrers dos anys. 
 
El pianista pujarà dalt de l’escenari acompanyat de quatre violins, dos violes i dos violoncels, tots ells joves músics del Principat que realitzaran només dos assajos amb Clayderman abans del dia de l’actuació. 
 
Les peces que sonaran el dia 27 repassaran els principals èxits de la seva carrera musical, les bandes sonores i les melodies clàssiques. 
 
Les entrades ja s’han posat a disposició del públic per un preu d’entre 35 i 40 euros. L’aforament del recinte és de 700 persones i fins ahir se n’havien venut 200. 
 
El concert és fruit d’una col·laboració fins ara inèdita entre l’empresa privada Gatzara Espectacles i el comú d’Escaldes, segons van explicar responsables de totes dues organitzacions ahir. 
 
Clayderman va començar a aprendre música a l’edat de vuit anys i als dotze va ser acceptat pel Conservatori de París. Després d’alguns anys d’incertesa i d’estudiar durant la nit mentre treballava de dia, el músic francès va assolir la fama amb Ballade pour Adeline, una peça dedicada a la seva filla. 
 
Actualment Clayderman ha venut més de 87 milions de còpies de múltiples treballs diferents que l’han portat a gravar més de 1.200 títols. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT