PUBLICITAT

Sant Julia de Lòria

‘Aniversari’, un text íntim, senzill, inèdit i quotidià

Directors i actors intentaran exportar l’obra més enllà del Principat

Per EL PERIÒDIC

Els directors i actors d’Aniversari presenten l’obra, ahir.
Els directors i actors d’Aniversari presenten l’obra, ahir. | ANA / M.M
«Una família que es reuneix per celebrar un aniversari i, a partir d’aquí, es desencadena un parèntesi vital a la vida d’aquests personatges», així va descriure  Aniversari Juanma Casero, director i creador del text, durant la presentació realitzada ahir.
 
Casero va apuntar que era «un honor i un repte» presentar el text a Andorra, el qual va titllar d’«íntim i senzill» en la seva tasca de mostrar quelcom «tant quotidià com un cap de setmana en família» després que el transcurs del temps hagi generat «noves relacions i inquietuds que revifen les malenconies i enyorances» 
 
Per la seva banda, Irina Robles, actriu i ajudant de direcció, va destacar la qualitat de l’obra i l’avantatge de «jugar amb un text desconegut que per primera vegada es porta a escena». De fet, tant Robles com la resta de l’equip i l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), de la mà de la directora artística, Mònica Vega, creuen que Aniversari té possibilitats de pujar als escenaris de fora del país i treballen aquest sentit, segons van explicar ahir. 
 
El repartiment de l’obra s’ha tancat amb una forta presència d’actors del país i, al respecte, l’actor Josep Sobrevals, qui interpreta el fill gran de la família a l’escenari va opinar: «És brutal treballar a Andorra amb professionals de primeríssima línia i crec que tant l’ENA com els ciutadans del Principat haurien d’apostar encara més pel teatre fet aquí». 
 
Aniversari s’estrenarà el proper 12 d’octubre a l’auditori Claror de Sant Julià de Lòria i es presentarà en dues ocasions més a la sala de les Fontetes de la Massana, el 19 i 20 d’octubre. «Treballar tant per a fer només tres funcions, ens quedem a mig camí i a les portes de tot», va dir Casaro.
 
L’obra és una de les sis propostes de l’ENA per aquesta temporada i està coproduïda juntament amb l’escola de teatre Animal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT