PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Festival Ull-Nu ambiciona posicionar-se al circuit emergent

Nou nom i noves categories per a consolidar el festival

Per EL PERIÒDIC

Hèctor Mas, director del Festival, i Andrea Forcada, comunicació, en roda de premsa, ahir.
Hèctor Mas, director del Festival, i Andrea Forcada, comunicació, en roda de premsa, ahir. | ANA / M.F.
El Festival Ull-Nu viurà en la seva sisena edició que se celebrarà del 27 de febrer al 3 de març un seguit de canvis amb l’ambició de posicionar-se com a fita en el circuit de festivals de cinema emergent. 
 
«Hem d’intentar esdevenir un festival de cinema jove de referència, on la gent pugui venir a buscar el nou talent aquí a Andorra», va explicar ahir durant la presentació de l’edició d’enguany Hèctor Mas, director del Festival. 
 
«El canvi de nom també té la voluntat de marcar uns objectius a un mig termini. Hem estat rumiant molt on som com a festival, perquè notem l’evolució, des que vam començar fa cinc anys», va comentar Mas. 
 
Fruit d’aquest ajustament del full de ruta, Ull-Nu abandona el subtítol de Festival audiovisual dels joves creadors dels Pirineus per a adoptar el de Festival de cinema emergent, en una clara mostra de les seves intencions. 
 
Els canvis no només són superficials sinó també d’essència. «En un important pas endavant, aquest any inaugurarem secció a concurs de llargmetratges. Fins ara treballàvem amb el curtmetratge i els llargmetratges només es passaven a tall de mostres», va revelar el director del Festival.
 
Respecte dels detalls d’aquesta nova categoria Mas va dir: «Seguint la línia de treball d’Ull-Nu, seran llargmetratges d’òpera prima, de joves menors de 35 anys, del mateix territori Pirineus que hem treballat normalment en les edicions passades», va detallar Mas. 
 
El director es va mostrar molt satisfet d’aquesta evolució: «Pensem que és un gran pas endavant tenir aquesta secció de llargmetratges», va dir Mas. La secció de llargmetratge es premiarà amb un únic premi per part del jurat dotat amb 1.500 euros i amb un premi del públic. 
 
Pel que fa als curtmetratges, una altra novetat és que tots podran competir en les diferents categories de millor obra, direcció, guió, fotografia, direcció artística, preservació de la memòria històrica i premi del públic, dotats amb 800 euros cada un.
 
La convocatòria per a poder participar a l’Ull-Nu restarà oberta fins al 17 de desembre i des de l’organització esperen poder mantenir la mateixa participació de l’any passat, quan es van rebre més de 400 obres i 1.400 espectadors van passar per les sales del Festival.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT