PUBLICITAT

Els centres comercials de Sant Julià de Lòria obriran diumenge a la tarda

  • Això serà possible "en el marc de la Vila Medieval"
  • Naudi afirma que l'obertura d'establiments és extensiva a tota la parròquia
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA


Els tres grans magatzems de la parròquia de Sant Julià de Lòria, Punt de Trobada, Sant Eloi i River, obriran les seves portes aquest diumenge a la tarda, ja que "són col·laboradors i formen part del marc de la Vila Medieval", segons ha informat el conseller de Turisme i Comerç del Comú, Enric Naudi. El polític lauredià ha afegit que l'obertura d'establiments és extensiva a tota la parròquia, sempre i quan "posin una parada a fora i formin part del conjunt de la Vila Medieval". Aquest 26 de setembre és un dels vuit diumenges que el decret de Govern contempla d'obligat tancament a la tarda.
Els centres comercials Punt de Trobada, Sant Eloi i River són col·laboradors "en la categoria de plata" de la Vila Medieval que aquest divendres donarà el tret de sortida a les sis de la tarda. De fet, el conseller de Turisme i Comerç, Enric Naudi, ha explicat que gràcies a l'aportació econòmica d'aquestes tres empreses s'ha pogut fer "un salt qualitatiu important" en l'organització dels actes d'aquest cap de setmana i, per tant, "formen part del marc de la Vila Medieval (utilitzant les mateixes paraules del portaveu del Govern), la patrocinen i estan a la parròquia. Si no poguessin obrir, estaríem discriminant-los".

El conseller de Turisme i Comerç lauredià ha explicat que el patrocini de Punt de Trobada, River i Sant Eloi ha servit perquè, entre d'altres activitats, es pugui fer el torneig de justes de diumenge, les entrades del qual ja estan exhaurides. Adequar al vela amb la instal·lació de les grades o posar la sorra al terra per als cavalls "no ho haguéssim pogut fer sense el seu patrocini, no podríem arribar a realitzar-ho". Segons Naudi "és una novetat que té molta tirada i és un tema que fa més d'un mes que n'hem parlat per fer una vila medieval més important que la que fèiem fins ara".

Naudi ha explicat que el que fan aquests centres comercials és posar unes parades a la porta on hi haurà productes alimentaris artesanals, guarniran les entrades amb ambientació medieval i els dependents, els que estaran a les parades de fora però també alguns de dintre, aniran vestits d'època. "És una ambientació total medieval", ha explicat el conseller lauredià.

Però no seran únicament els grans magatzems, sinó que Enric Naudi ho ha fet extensiu a la resta de Sant Julià de Lòria ja que, segons ha dit, no es tracta d'una fira sinó d'una Vila Medieval i "una vila és tota". Per tant, "tots els que hagin col·laborat i que posin una parada a fora, tinguin productes que formin part del conjunt perquè sigui realment una vila medieval" podran obrir en un diumenge que el decret d'horaris comercials del Govern obliga a tancar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT