PUBLICITAT

Salut suspèn la venda d'uns medicaments per a la diabetis

  • Els fàrmacs retirats contenen rosiglitazona
  • Les persones afectades han de consultar el seu metge
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


24-09-2010medicamentt
Dos dels medicaments que d'aquí a dos mesos deixaran d'estar disponibles a les farmàcies. Foto: ANA
El Ministeri de Salut ha suspès la comercialització dels medicaments amb rosiglitazona indicats per al tractament de la diabetis. Aquest medicament es comercialitza a Andorra amb les marques Avandia, Avandamet i Avaglim. Des de Salut es recomana als pacients en tractament amb algun dels fàrmacs que no el suspenguin sense supervisió mèdica i que es posin en contacte amb el seu metge perquè els pugui prescriure el tractament alternatiu més adient en cada cas.

Les dades dels últims estudis publicats sobre el medicament rosiglitazona, que es va introduir al mercat l’any 2000 indicat per al tractament de la diabetis mellitus tipus 2, posen de relleu que existeix un lleuger augment del risc cardiovascular (infart de miocardi, angina de pit, insuficiència cardíaca o malaltia arterial perifèrica) en pacients que prenen medicaments que contenen rosiglitazona, la qual cosa ha conduït a prendre la decisió de suspendre la comercialització d’aquests medicaments. Aquesta suspensió serà efectiva quan la Comissió Europea emeti l’ordre de suspensió definitiva la qual es produirà d’aquí a uns dos mesos. Així doncs, els medicaments Avandia, Avandamet i Avaglim deixaran d’estar disponibles a les farmàcies en uns dos mesos.

Aquest divendres el Departament de Recursos Sanitaris del Ministeri de Salut, Benestar i Treball ha notificat la decisió als professionals sanitaris, indicant que els medicaments que contenen rosiglitazona (Avandia, Avandamet i Avaglim) deixaran d’estar disponibles a les farmàcies en uns dos mesos i que se’ls comunicarà la data exacta quan es conegui.

Els professionals sanitaris també han estat alertats que no s’han d’iniciar nous tractaments amb rosiglitazona i que cal revisar el d’aquells pacients que actualment estan en tractament amb medicaments que continguin aquest principi actiu. En aquest sentit, s’ha recordat que els pacients no han d’interrompre el tractament amb rosiglitazona sense l’assessorament del seu metge.




Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT