PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Desavinences quotidianes

Els conflictes amb familiars i veïns que no troben solució arriben a la Batllia

Per MIREIA AGUILAR

La porta d’ingrés a la Seu de la Justícia, a l’avinguda Tarragona.
La porta d’ingrés a la Seu de la Justícia, a l’avinguda Tarragona. | MARICEL BLANCH
El magistrat Josep Maria Pijoan va haver de tractar ahir amb un parell de situacions quotidianes que van acabar arribant al Tribunal de Corts. Si bé la situació no és excepcional, el jutge es va trobar donant consells sobre com actuar en aquestes situacions.

Consells que, per molt que siguin de sentit comú, de vegades no recordem en la nostra vida diària. «Hauríeu d’aturar aquesta situació de conflicte en benefici dels menors», va recordar Pijoan a una parella separada amb un expedient de denúncies recíproques. O «els gossos han d’anar sempre lligats i amb morrió, si són perillosos», va repetir insistentment, amb to paternal durant la vista per un conflicte veïnal amb animals involucrats.

Amb format diferent i renovat, el conflicte habitual de malentesos i discrepàncies amb l’exparella amb qui es té un fill en comú va arribar ahir a Corts. Es tractava d’una sèrie de missatges de Whatsapp enviats per la dona al pare de la seva filla de quatre anys.

Tot i que la parella feia tres anys que havia trencat, l’home va denunciar a la seva ex per assetjament a través d’aquest canal. Segons va explicar davant el jutge i la fiscalia, la dona li envia de mitjana una seixantena de missatges al dia en què li retreu que visqui a la casa que compartien amb la seva nova parella i que utilitzin els mobles que, segons ella, encara serien seus.

A més, el denunciant va dir que la seva exparella li diu que un altre dels seus fills no és en realitat fill seu i que tot això li provoca ansietat perquè s’ha de «fer càrrec dels seus tres fills, anar a la feina i rendir i solucionar el conflicte» amb la seva ex que afecta la relació amb la menor de les seves filles.

Els conflictes entre ambdós progenitors han arribat a l’extrem que ludoteca d’Encamp va expulsar la petita a causa dels conflictes que protagonitzaven els seus pares in situ.

com gat i gos/Aquesta seria la definició de la relació entre dues veïnes d’Escaldes-Engordany i els seus gossos –en aquest cas no hi va haver gat implicat.

Al gener de 2016, A.M. portava de casa al pàrquing el seu gran danès sense lligar, incomplia la normativa de tinença d’animals que obliga a portar el gos amb corretja. Al mateix temps,la seva veïna A.C. passejava amb el seu akita inú, una raça perillosa, sense morrió i, per tant, també infringint la llei que obliga a portar-lo. El segon va mossegar el primer, i la propietària del gos de raça perillosa va caure a terra mentre intentava evitar que els dos gossos s’enganxessin.

És per aquest motiu que A.C. va denunciar A.M. ja que quan va caure es va fer mal al còccix, tot i que només va anar «a urgències dos dies després».

La fiscalia demana 600 euros de multa per a la propietària del gran danès,que té un sou de 1.200 euros No era la primera vegada que els gossos es bordaven i les dones amenaçaven de denunciar-se.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT