PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Mor l’exconseller, empresari i col·leccionista Enric Palmitjavila

La missa funeral tindrà lloc a les quatre de la tarda a Sant Esteve

Per EL PERIÒDIC

L'exconseller Enric Palmitjavila.
L'exconseller Enric Palmitjavila. | TONY LARA
L’empresari, polític, col·leccionista d’art i bibliòfil encampadà Enric Palmitjavila Ribó (1937) va morir ahir a l’edat de 80 anys. La missa funeral per a Palmitjavila se celebrarà demà a les quatre de la tarda a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella. El tanatori d’Andorra la Vella va acollir ahir a la tarda la vetlla del difunt.

Palmitjavila va ser conseller general d’Unió Liberal, el precedent del Partit Liberal, la legislatura 1997-2001. Va formar part de la llista electoral que en les eleccions que van donar la primera majoria absoluta a Marc Forné.

A més, també va ser cònsol honorari d’Alemanya, càrrec que a partir del 2014 va ocupar la seva filla Cristina Palmitjavila. Un altre dels seus fills és l’actual ambaixador d’Andorra a Portugal i al Vaticà Jaume Serra.

Empresarialment es dedicava al negoci immobiliari (tenia un càrrec important a Andimesa) i va ser un dels socis impulsors de la cadena de perfumeries Gala. També tenia interessos en el sector financer i, fins i tot, petrolier.
Entre les seves grans troballes culturals, Palmitjavila va localitzar, als Encants de Barcelona, part del llegat de l’artista Albert Ràfols-Casamada (1923-2009). Documentació, llibres, dibuixos, apunts, etcètera, es van anar venent al mercat barceloní fins que, arran d’una denúncia pública, Palmitjavila va anar a comprar tot el que quedava.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT