PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Els orcs munten un campament a la Vila Medieval

La fira compta amb 60 parades, espectacles, tallers i demostracions

Per EL PERIÒDIC

Un torneig a la Vila Medieval.
Un torneig a la Vila Medieval. | TONY LARA
Sant Julià de Lòria celebra aquest cap de setmana la 15a edició de la Vila Medieval, de divendres a diumenge, que s’articularà al voltant de tres elements clau: les més de seixanta parades, els espectacles i els tallers medievals. El conseller de Cultura, Josep Roig, va explicar ahir que s’ha fet una aposta pels espectacles i tallers de «quilòmetre zero», és a dir, d’artistes o entitats de la parròquia i el país, segons informa l’ANA.

La principal novetat de la fira és la tribu d’orcs del Senyor dels Anells, que recrearan la seva vida militar i civil i executaran, al voltant de la foguera del campament, per mitjà del seu xaman rituals de conjuració al seu déu de la guerra, d’iniciació i sacrifici al déu de la fertilitat, etcètera. El campament el tindran a la plaça de la Germandat, però n’aniran sortint per atemorir els visitants, cobrar els seus impostos i ajustar comptes amb aquells que no ho acceptin.

Una altra de les novetats destacades és l’espectacle Barafoc, de la companyia Toniton, que tindrà lloc divendres a la nit. Barafoc consisteix en una combinació de coreografies amb malabars, manipulació d’elements de foc i personatges teatrals.

Un altre dels elements centrals de la vila són els tallers medievals, les activitats infantils i les demostracions que tindran lloc durant tot el cap de setmana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT