PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’abús de les xarxes socials, màxim neguit dels pares

Escaldes-Engordany torna a organitzar les xerrades per als progenitors

Per EL PERIÒDIC

Assumpció Lluis i Laura Lavador durant la presentació del cicle.
Assumpció Lluis i Laura Lavador durant la presentació del cicle. | ANA
L’ús i abús de les xarxes socials i de les noves tecnologies ha desbancat el consum de l’alcohol com a principal preocupació dels pares d’adolescents. Així ho constata la psicòloga Assumpció Lluís, responsable del cicle de xerrades organitzat pel Comú d’Escaldes-Engordany Grup de pares d’adolescents. 
 
Durant la presentació de l’activitat ahir, la psicòloga va explicar que les preocupacions dels pares i mares d’adolescents han anat canviant al llarg de l’última dècada i que problemes com el consum d’alcohol o l’assetjament escolar no són els principals neguits dels pares tot i que pugui semblar que són situacions cada vegada més habituals.
 
Actualment els principals maldecaps dels pares giren al voltant de les xarxes socials i la tecnologia, en referència al temps de connexió que han de permetre’ls o com evitar que puguin contactar amb persones desconegudes. La iniciativa també tractarà temes com la comunicació, l’educació o els trastorns alimentaris.
 
Lluís ha explicat que el seu objectiu és «desdramatitzar l’adolescència» ja que hi poden haver riscos però la majora de joves són capaços de fer-hi front. 
 
També ha assenyalat que en la nostra societat actual, «la infància és cada cop més curta» i, tot i que el cicle de xerrades es dirigeix a pares d’adolescents entre 11 i 17 anys, reben sol·licituds per assistir de progenitors amb fills de 7 o 8 anys. L’èxit de l’activitat ha provocat que el comú estudiï si es pot repetir la iniciativa per acollir tots els interessats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT