PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torres vol que a l’hivern patrullin junts agents de circulació i Policia

Els dos cossos de seguretat controlaran el turisme de borratxera que arriba durant de la temporada d’esquí

Per NÚRIA SEGURA INSA

Un carrer comercial del Pas de la Casa.
Un carrer comercial del Pas de la Casa. | MARICEL BLANCH
El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha explicat a EL PERIÒDIC que, de cara a l’hivern, espera que circulin conjuntament agents de circulació i de la Policia al Pas de la Casa. Aquesta és una de les mesures que s’inclouen dins del pla d’oci nocturn que pretén combatre el turisme de borratxera que arriba cada hivern a la localitat encampadana coincidint amb la temporada d’esquí. «Quant a les patrulles conjuntes de circulació i policia ja les veiem factibles», ha ressaltat Torres.
 
De fet, aquest mes preveuen tornar-se a reunir representants del Ministeri d’Interior, del Comú i d’Encamp i del teixit comercial i hoteler del Pas de la Casa per començar a desenvolupar aquestes mesures. Aquesta seria la tercera trobada que farien per fer front al turisme de borratxera. «Ja tenim un esborrany de les primeres accions i, a partir de la temporada que ve, hauríem d’anar implementant les mesures», ha especificat el cònsol. 
 
Entre les mesures, ha dit Torres, s’inclouen de reglamentacions que el Ministeri d’Interior ha d’aplicar. De fet, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va ressaltar recentment que una de les mesures seria incrementar les sancions per aquelles persones o locals que incompleixin la normativa d’ordre públic. En el cas dels establiments nocturns, entre d’altres, s’aplicaria als que venguin alcohol a menors, que no respectin els horaris de tancament o superin els límits de soroll.
 
Manual de bones pràctiques / Pel que fa al Comú d’Encamp, preveu tenir de cara a l’hivern un manual de bon comportament sobre com han d’actuar els turistes que s’allotgen al Pas de la Casa. Torres ha explicat que ara mateix estan treballant amb aquest manual de bones pràctiques que entregaran als operadors, als gerents d’hotels i comerciants perquè els distribueixin entre els visitants.  
 
El cònsol també va anunciar recentment que esperen desenvolupar un pla urbanístic a la localitat que tindria com a finalitat que les discoteques es traslladin als afores del Pas de la Casa i, d’aquesta manera, evitar aglomeracions a la nit dins de la població. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT