PUBLICITAT

ORDINO

La Casa Rossell, protagonista de les Jornades de patrimoni

Durant el cap de setmana hi haurà visites guiades a l’exposició d’objectes recopilats per la família

Per EL PERIÒDIC

Inauguració de l’exposició sobre Casa Rossell, ahir a Ordino.
Inauguració de l’exposició sobre Casa Rossell, ahir a Ordino. | SFGA/JAVILADOT
L’exposició La casa Rossell: una mirada interior ja es pot visitar a la planta baixa de l’era del Raser, a Ordino. La mostra d’objectes que durant generacions s’han conservat a la casa pairal s’inscriu en les Jornades europees de patrimoni (la 23a edició per a Andorra) que se celebren aquest cap de setmana. La casa Rossell n’és una de les principals protagonistes ja que es podrà visitar avui i demà.

Durant la jornada d’avui, fins a les dues de la tarda, i de les tres a les sis, es podrà gaudir d’una visita guiada a l’exposició, i demà només al matí. En els mateixos horaris, i com a mesura excepcional per celebrar les jornades, es podrà visitar la capella privada de la casa Rossell. La casa és propietat del Govern i, ara per ara, no és visitable.
A més, aquesta tarda, a les set, l’era de la casa Rossell acollirà un concert del format ONCA Bàsic, del Quartet per l’Art, format per David Olmedo i Josep Martínez Reinoso, violins; Josep Bracero, viola, i Laura Sanz, violoncel. El recital està dedicat a Mozart (1756-1791) i s’hi interpretaran diverses peces del compositor amb connotacions espanyoles: Quartet per a cordes en do major, KV 157; Adagio i fuga per a cordes en do menor, KV 546, i Quartet en do major, KV 465, Les dissonàncies.

Museus oberts / A més, durant tot el cap de setmana, els museus i els centres d’interpretació d’Andorra obriran de forma gratuïta en els horaris habituals. Les instal·lacions culturals que participen a les Jornades europees de patrimoni són les següents: Museu de la Moto; Casa Cristo; MW Museu de l’Electricitat; Museu Nacional de l’Automòbil; Centre d’Interpretació de la Natura (la Cortinada); Casa d’Areny-Plandolit; Museu Postal; Casa Rull; Farga Rossell; Centre d’interpretació de l’Andorra Romànica; Museu del Perfum i el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE). A més, la mina de Llorts serà visitable demà al matí de les 9.30 hores a la una de la tarda.

Els horaris i visites als museus i monuments es poden consultar a les pàgines web www.museus.ad i www.andorra.ad.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT