PUBLICITAT

Andorra la Vella

Entre idil·lis i retrets

La sessió parlamentària deixa veure un apropament del grup liberal amb la majoria i protagonitza moments més tensos amb el PS i SDP

Per LÍDIA RAVENTÓS

| MARICEL BLANCH
La sessió parlamentària d’ahir, contràriament al que es podia esperar, no es va caracteritzar per un to especialment agressiu. Les intervencions més dures dels grups parlamentaris les van protagonitzar els socialdemòcrates i els progressistes que van retreure fortament al cap de Govern la manca de propostes clares pel que queda de legislatura. En canvi, entre la força de la majoria i el principal partit de l’oposició va néixer ahir  –o va ressorgir– una estreta relació. Un apropament que el conseller Pere López va arribar a qualificar «d’idil·li».

Per part seva, i acompanyat de les rialles dels polítics i periodistes que va ajudar a fer més distesa la reunió, el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, va manifestar que el que sí que era un idil·li era la proposta que fa uns dies va fer la socialdemòcrata Rosa Gili al grup liberal d’anar junts en els propers comicis. «Si això no és una proposta d’idili que baixi Déu i ho vegi», va ironitzar Baró. Després va calmar els ànims indicant que «no hi ha cap idil·li però si una visió d’Estat compartida en determinats termes, com també amb vostè [Pere Lòpez] en el cas d’Europa».

Tot plegat feia referència a la proposta del president del grup liberal, Josep Pintat, de col·laborar en les negociacions amb la Unió Europea, amb el rerefons de les lleis de transferències i competències, ja que l’Executiu necessita del vot favorable dels liberals perquè s’aprovin.

La sessió, però, també va estar amanida per una bona colla de retrets. En aquesta part, qui es va emportar un major nombre de referències va ser el conseller progressista, Víctor Naudi, seguit de molt aprop pel socialdemòcrata Pere López. A tall d’exemple, mentre el cap de Govern celebrava l’apropament liberal, criticava que l’única formació que segueix fora de les negociacions amb Europa és SDP. «Només queda convèncer al senyor Víctor Naudi, però això ja és una altra cosa», va indicar.

També entre Martí i Naudi es va viure un altre moment de tensió, amb la figura de Jaume Bartumeu de fons, quan el líder demòcrata va comentar que l’ara consellera independent, Sílvia Bonet, «pot dir coses que segurament fa unes setmanes no podia», fent referència a la marxa de la parlamentària d’SDP. Així mateix, es va dirigir a Naudi com «el que queda d’SDP», ja que actualment el conseller és l’únic representant de la formació progressista. Un fet que va molestar al progressista que es va sentir menystingut i va recordar que estava al Consell General gràcies a una part dels vots de la ciutadania i que, per tant, mereixia un respecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT