PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Irina Robles i Juanma Casero, nova direcció d’‘Els Pastorets’

El nou equip vol aportar una visió més nova i fresca al clàssic nadalenc de Folch i Torres

Per EL PERIÒDIC

Juanma Casero i Irina Robles, amb el conseller Josep Roig, al centre.
Juanma Casero i Irina Robles, amb el conseller Josep Roig, al centre. | ANA / M. T.
Irina Robles i Juanma Casero formen el nou tàndem que dirigirà la 24a edició d’Els Pastorets, la tradicional obra de teatre de Folch i Torres que es representa cada Nadal a l’auditori Claror de Sant Julià de Lòria. Robles hi aportarà l’experiència d’haver participat en l’obra des de petita i d’haver-la dirigit amb anterioritat, i Casero, que té una trajectòria en direcció escènica al Centro Dramático Nacional (Madrid). En la presentació de la nova direcció, Robles va destacar que el fet que Casero no conegui els antecedents del projecte li permetrà aportar una visió més nova i fresca, segons informa l’ANA.

L’equip directiu d’Els Pastorets va avançar que volen potenciar la idea de conte o faula de l’obra, a través dels personatges i de la proposta escènica. També es vol reforçar la noció de viatge fantàstic, que s’explicarà en tots els sentits: físic, en el temps i vital.

Casero va destacar que «volem que sigui un projecte molt de la gent», i per això conviden als actors a participar, no només actuant, sinó «sent part de l’escenografia, movent la funció o fins i tot cantant». La lluita o el dilema entre el bé i el mal que planteja l’obra també servirà per «prendre la metxa a la història».

Càstings per al repartiment / Els càstings, que no són selectius ni eliminatoris sinó que serviran per conèixer la gent interessada i decidir on pot encaixar, tindran lloc aquest divendres de les sis de la tarda a les vuit del vespre, i dissabte de les deu del matí a les dues de la tarda. Aquest any es convoquen els infants –a partir de 5 anys– i els adults de manera conjunta.

Robles va aclarir que enguany els assajos no es faran entre setmana sinó els caps de setmana. Els directors van insistir que no hi ha un límit de participants a l’obra, sinó que s’encabirà tothom que hi estigui interessat, una xifra que acostuma a situar-se al voltant de les 150 persones.

El conseller de Cultura de Sant Julià, Josep Roig, va ressaltar el perfil pedagògic dels dos nous directors, i va assegurar que estan preparant un projecte molt interessant, al qual el comú hi destina una dotació de 25.000 euros.

Les quatre representacions anuals d’Els Pastorets tindran lloc el 26 de desembre a les vuit del vespre, i el 30 de desembre i el 6 i 7 de gener a les sis de la tarda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT