PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Aprovat el projecte de llei temporal per als refugiats sirians

El text no desenvolupa principis genèrics ni estableix drets d’asil

Per EL PERIÒDIC

Mural en una zona d’oficines al camp de refugiats de Zaatari, a Jordània.
Mural en una zona d’oficines al camp de refugiats de Zaatari, a Jordània. | AMEL PAIN
El Consell de Ministres va aprovar ahir el projecte de llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries, un text que es presenta amb detall aquest matí. La norma  «vol donar resposta a la voluntat ciutadana i política d’acollir persones afectades pel conflicte sirià», que «ha generat una de les crisis humanitàries més grans d’Europa en els darrers 70 anys».

Amb tot, el projecte de llei «té la voluntat d’oferir una solució transitòria i restringida a la crisi humanitària que afecta actualment Europa, sense desenvolupar principis genèrics ni establir nous drets en termes d’asil. Aquestes qüestions s’hauran de tractar en una futura llei més general sobre el dret d’asil, que requerirà un debat ampli amb la societat civil i els actors polítics tenint en compte que és un dret fonamental reconegut per Andorra, però que també se’n desprenen implicacions i conseqüències d’abast important».

El text, que s’entrarà properament a tràmit parlamentari, és el primer pas per permetre l’acollida de diverses persones de manera temporal i transitòria –s’ha parlat d’una vintena–, «però requerirà també de la concertació amb els organismes internacionals competents i amb els països de trànsit per assegurar l’arribada legal i segura al territori andorrà de les persones que es puguin beneficiar d’aquest acolliment», segons ha informat el Govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT